Νέο οικονομικό πρόγραμμα που αφορά την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων που βρίσκονται αντιμέτωπες με την κρίση του κοροναϊού ανακοίνωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, σε τοποθέτησή του στη Βουλή σχετικά με την ανταπόκριση της κυβέρνησης στην πανδημία.

Πρόκειται για ένα δάνειο «ανάκαμψης», όπως το χαρακτήρισε, με το οποίο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να παίρνουν δάνειο ίσο με το 25% του κύκλου εργασιών τους και με μέγιστη πληρωμή τις 50.000 λίρες.

Χωρίς όρους η χορήγηση

Όπως ανέφερε η κυβέρνηση θα καλύπτει τους τόκους των δανείων αυτών για τους πρώτους 12 μήνες, ενώ οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα μπορούν να υποβάλλονται από την επόμενη Δευτέρα, με άμεση έγκριση του αιτούμενου ποσού του δανείου, χωρίς να τίθενται προϋποθέσεις ή κριτήρια για την χορήγησή τους.

Σχετικά με το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την διατήρηση των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που έχουν θέσει τους απασχολούμενούς τους σε αναγκαστική άδεια, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ήδη έχουν υποβάλλει αιτήσεις 500.000 εργοδότες και επωφελούνται περισσότεροι από 4 εκατομμύρια υπάλληλοι, που πληρώνονται μέσω του προγράμματος αυτού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο