Κατά 31% αυξήθηκαν τον Μάρτιο οι εξαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία προς την Κίνα  με την ανάλογη περίοδο του 2019, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται στοιχεία των τελωνειακών αρχών της Κίνας της 26ης Απριλίου.

Οι εισαγωγές από τη Σαουδική Αραβία την ίδια περίοδο, η οποία είναι ο βασικός προμηθευτής της Κίνας μειώθηκαν κατά 1,6% σε σχέση με τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους.

Γενικά οι εισαγωγές πετρελαίου στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 4,5% φθάνοντας τα 9,86 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, παρά την πτώση της εσωτερικής ζήτησης που έχει επέλθει εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω του νέου κοροναϊού.

Η Ρωσία τον περασμένο μήνα προμήθευσε την Κίνα με 7,02 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου, που ισοδυναμούν με 1,66 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Οι πωλήσεις από την Σαουδική Αραβία προς την Κίνα ανήλθαν στους 7,21 εκ. τόνους πετρελαίου , ή στα 1,7 εκ. βαρέλια ημερησίως.

Παράλληλα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, η Κίνα εισήγαγε από την Ρωσία περίπου 1,7 εκ. βαρέλια ημερησίως.

Οι εισαγωγές της Κίνας από τις ΗΠΑ τον Μάρτιο παρέμειναν σε σχεδόν μηδενικό επίπεδο.

Οι τελωνειακές αρχές της Κίνας για πέμπτο κατά σειρά μήνα δεν κατέγραψαν εισαγωγές προερχόμενες από την Βενεζουέλα. Οι εισαγωγές από το Ιράν έφθασαν περίπου τους 2,6 εκ. τόνους, σημειώνοντας μια αύξηση κατά 11,3% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr