Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μύρισε» ποδόσφαιρο

«Μύρισε» ποδόσφαιρο

Επιστροφές στο μεγάλο λιμάνι, εν όψει της τηλεδιάσκεψης που βγάζει την μπάλα από την καραντίνα.

Εν αναμονή του διαγγέλματος από τον Πρωθυπουργό για την σταδιακή άρση των μέτρων για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Και βασικά εν αναμονή της τηλεδιάσκεψης της Τρίτης, στη Σούπερ Λιγκ που εάν και εφόσον θα αποφασίσει την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Οι μέρες πλέον με έναν τρόπο… μυρίζουν πάλι ποδόσφαιρο. Και στο μεγάλο λιμάνι, ήδη παίρνουν τα μέτρα τους. Για αυτή τη μεγάλη επιστροφή.

Το καταλαβαίνεις αυτό από λεπτομέρειες. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, επέστρεψαν στην Ελλάδα όλοι (ή σχεδόν όλοι) οι ξένοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που εκμεταλλευόμενοι την άδεια από τον Πέδρο Μαρτίνς –ως τις 29 Απρίλη- είχαν αναχωρήσει για τις πατρίδες τους.

Η πρώιμη επιστροφή έχει τη σημασία της, καθώς με βάση το σχετικό πρωτόκολλο όσοι φτάνουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους σε 14 ημέρες για προληπτικούς λόγους.

Η απαγόρευση της λειτουργίας των αθλητικών κέντρων στην Ελλάδα με εντολή της Κυβέρνησης έχει ισχύ ως την Κυριακή 10 Μαϊου. Αν λοιπόν η Σούπερ Λιγκ αποφασίσει αύριο ότι θα έχουμε συνέχεια στη σεζόν, τότε λογικά οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν μετά τις 11 του επόμενου μήνα.

Διάστημα όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού θα έχουν καλύψει το απαραίτητο 14ήμερο απομόνωσης. Είναι λοιπόν και αυτό ένα σημάδι. Πως πάμε για ένα κανονικό φινάλε της αγωνιστικής σεζόν.

Κάτι που όπως εξήγησε ο Ζοσέ Σα το έχει ανάγκη το ίδιο το ποδόσφαιρο: «τα πρωταθλήματα θα πρέπει να ολοκληρωθούν κανονικά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι ομάδες έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα.

Αν η σεζόν θα διακοπεί πολλές θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα. Θα είναι δύσκολο για εμάς τους ποδοσφαιριστές, διότι είναι πιθανό αν ξεκινήσουμε τώρα να συνεχίσουμε στην επόμενη σεζόν δίχως κάποιο μεγάλο διάλλειμα. Αλλά έτσι πρέπει να γίνει» υποστήριξε ο 27άχρονος τερματοφύλακας των Ερυθρόλευκων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Πορτογαλία.

Το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη έδειξε θετικός στην επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Την περασμένη εβδομάδα στην τηλεδιάσκεψη που έγινε υπό την αιγίδα της UEFA η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ζήτησε να εξαντληθούν τα περιθώρια για την επανέναρξη σε κάθε χώρα, αφήνοντας φυσικά την τελική επιλογή στις εθνικές κυβερνήσεις. Από τη στιγμή λοιπόν που και σε αυτό το κομμάτι μοιάζουν όλα να κυλούν αρμονικά, όλα δείχνουν «επανεκκίνηση».

Οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Πέρα από το πρωτάθλημα, είναι στους ημιτελικούς του κυπέλλου και στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο «ελληνικός κύκλος» υπολογίζεται ότι θα κλείσει στις 18-19 Ιούλη με τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου. Η ημερομηνία που κυκλοφορεί για τη ρεβάνς με τη Γουλβς, είναι η 6η Αυγούστου. Μίνιμουμ στο καλεντάρι είναι 12 ματς για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Είναι οι δύο εγχώριοι τίτλοι. Και το δικαίωμα στο όνειρο της Ευρώπης. Δεν θα είναι εύκολο να γυρίσεις έπειτα από 2 συμπληρωμένους μήνες συνολικής αποχής από το ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει όμως κανείς στο μεγάλο λιμάνι που βάζει τη συγκεκριμένη παράμετρο πάνω από το κίνητρο της ολοκλήρωσης μιας σεζόν που μέχρι η Γη να σταματήσει ήταν από τις καλύτερες του Ολυμπιακού την τελευταία 20ετία.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024