Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Δοκιμές με πλάσμα αίματος σε βαρέως νοσούντες θα αρχίσουν οι βρετανικές Αρχές

Κοροναϊός : Δοκιμές με πλάσμα αίματος σε βαρέως νοσούντες θα αρχίσουν οι βρετανικές Αρχές

Η Βρετανία θα αρχίσει δοκιμές για να διαπιστωθεί αν το πλάσμα αίματος από δωρητές που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική θεραπεία για όσους νοσούν σοβαρά από την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κοροναϊός

Η Βρετανία θα αρχίσει δοκιμές για να διαπιστωθεί αν το πλάσμα αίματος από δωρητές που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική θεραπεία για όσους νοσούν σοβαρά από την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κοροναϊός.

Έως και 5.000 σοβαρά άρρωστοι με Covid-19 μπορεί σύντομα να λάβουν θεραπεία με μετάγγιση πλάσματος στο πλαίσιο μιας νέας προσέγγισης για την αντιμετώπιση του ιού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας.

Πλάσμα αίματος από ασθενείς που είχαν αναρρώσει χρησιμοποιήθηκε ως μια αποτελεσματική θεραπεία κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος του SARS από το 2002 έως το 2004, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα με την κλινική αυτή δοκιμή που θα γίνει σε τυχαίο δείγμα σοβαρά νοσούντων, η βρετανική κυβέρνηση εντείνει το εθνικό πρόγραμμα για τη συλλογή πλάσματος, ώστε η θεραπεία αυτή να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ευρέως αν αποδειχθεί αποτελεσματική, σύμφωνα και πάλι με το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

Η συλλογή πλάσματος μπορεί να αυξηθεί τον Απρίλιο και το Μάιο, για να αποφέρει έως και 10.000 μονάδες πλάσματος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) κάθε εβδομάδα, ποσότητα που κρίνεται αρκετή για τη θεραπεία 5.000 ασθενών με Covid-19 κάθε εβδομάδα.

«Έχω πολλές ελπίδες ότι η θεραπεία αυτή θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο στον αγώνα μας κατά της ασθένειας αυτής» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Ο καθηγητής Τζόναθαν Βαν-Ταμ, ο οποίος είναι αναπληρωτής αρχίατρος, σημείωσε παράλληλα:

«Η Βρετανία ηγείται των μεγαλύτερων δοκιμών παγκοσμίως για να βρεθεί μια θεραπεία για την Covid-19, με περισσότερους από 7.000 ανθρώπους να εμπλέκονται μέχρι στιγμής στη δοκιμή μιας σειράς φαρμάκων. Ελπίζουμε να προσθέσουμε το πλάσμα σε αυτόν τον κατάλογο σύντομα».

«Το πλάσμα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει έχει χρησιμοποιηθεί ως μια αποτελεσματική θεραπεία για πρωτοεμφανιζόμενες λοιμώξεις στο παρελθόν, και αυτό το βήμα προς τα μπροστά ενισχύει την υποστηριζόμενη από την επιστήμη προσέγγισή μας για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό» πρόσθεσε.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024