Οι αναφορές για επενδυτές από την Κίνα έχουν απασχολήσει ξανά την επικαιρότητα του Παναθηναϊκού.

Την τελευταία τετραετία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γιάννης Αλαφούζος ψάχνει αγοραστή για τις μετοχές του ή «συμπαίκτη» για μια νέα πολυμετοχικότητα, έχουν γραφτεί αρκετά ρεπορτάζ που υποστήριζαν ότι κινέζος επιχειρηματίας ή κινεζικό κονσόρτσιουμ έχει εκφράσει ενδιαφέρον.

Μέχρι και ο δισεκατομμυριούχος Γουάνγκ Γιανλίν, ιδρυτής της WANDA και μέτοχος της Ατλέτικο Μαδρίτης, είχε παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο του 2017 ως πιθανός επενδυτής για τον Παναθηναϊκό.

Αυτός ήταν και το πιο γνωστό όνομα που είχε αναφερθεί σε δημοσίευμα που να σχετίζεται με το Τριφύλλι.

Εντέλει, καμία από τις φήμες δεν επιβεβαιώθηκε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διατηρείται στην ιδιοκτησία του Αλαφούζου.

Ο εφοπλιστής είναι αυτός ο οποίος θα χρηματοδοτήσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό από την ύφεση στην οικονομία, και παρότι θα καλωσόριζε έναν κινέζο επιχειρηματία, δεν έχει την παραμικρή ενόχληση.

Ο Αλαφούζος εξέφρασε την έκπληξή του το βράδυ της Παρασκευής, όταν ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του για το δημοσίευμα για το κινέζικο κονσόρτσιουμ.

Υπό άλλες προϋποθέσεις δε θα το ελάμβανε υπόψη, αλλά, επειδή αντιλήφθηκε την έκταση που μπορεί να πάρει σε μια περίεργη φάση για τους κατοίκους της χώρας, έδωσε εντολή για διάψευση με αιχμηρό ύφος.

Κυρίως, ήταν η λεπτομερής περιγραφή της υπόθεσης που τον ώθησε να ασχοληθεί πιο σοβαρά.

Το δημοσίευμα παρουσίαζε την αγοραπωλησία της ΠΑΕ ως «τελειωμένη ιστορία» και ο Αλαφούζος έκρινε ότι έπρεπε να παρέμβει.

Γι’ αυτό και η αντίδραση της διοίκησης του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και δεν άφησε τα δημοσιεύματα χωρίς σχολιασμό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο