Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση για τα voucher

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση για τα voucher

Για το θέμα των vouchers προς τους επιστήμονες μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ), Τρύφωνας Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ) και Χάρης Καστανίδης (ΚΙΝΑΛ). 

Η υπόθεση των vouchers που ανάγκασε την κυβέρνηση σε οπισθοχώρηση με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη φέρνει νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να δέχεται «πυρ ομαδόν» μετά την παραδοχή για λάθος χειρισμούς και αστοχίες στην υπόθεση των Voucher των επιστημόνων, γεγονός που ανάγκασε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει προσωπικά και να δοθούν τα 600 ευρώ απευθείας στους δικαιούχους.

Για το θέμα των vouchers προς τους επιστήμονες μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ), Τρύφωνας Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ) και Χάρης Καστανίδης (ΚΙΝΑΛ).

Ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αναγνώρισε το λάθος του και πήρε πίσω το πρόγραμμα των vouchers, δίνοντας κανονικά τα χρήματα στους κλάδους που επρόκειτο να λάβουν μέρος στην τηλεκατάρτιση, ενώ τόνισε πως δεν καταλαβαίνει αν η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται γιατί επιλέχθηκαν τα ΚΕΚ που είχαν πιστοποιηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης έκανε λόγο για σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους, το οποίο αγγίζει και το πρωθυπουργικό περιβάλλον, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να ευνοήσει στελέχη της δεξιάς πολυκατοικίας. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι συνθήκες που πραγματοποιήθηκαν τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΚΕΚ ήταν διαφορετικές, καθώς στις παρούσες συνθήκες η κυβέρνηση θα μπορούσε να δώσει απευθείας χρήματα στους κλάδους των επαγγελματιών.

Τέλος, ο κ. Καστανίδης επανέλαβε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα επιμείνει στην κριτική που άσκησε προς το πρόσωπο του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Βρούτση, σημειώνοντας ότι ήταν λανθασμένη η διαχείριση του θέματος. «Για μας είναι αδιανόητη η μεσολάβηση των ΚΕΚ στη συγκεκριμένη διαδικασία» τόνισε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφέρθηκε στο θέμα, θέτοντας το ερώτημα «γιατί θα πρέπει η μόρφωση και η επιμόρφωση να δίνονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις», οι οποίες ενδιαφέρονται περισσότερο για την κερδοφορία τους και λιγότερο για την επιμόρφωση.

Από εκεί και πέρα, «γεννώνται και μικρότερα σκάνδαλα, τα οποία έχουν να κάνουν με επιλεκτικές σχέσεις ανάμεσα σε διάφορες επιχειρήσεις ή ιδιοκτήτες με πολιτικά πρόσωπα» ανέφερε.

Το θέμα βαρύνει συνολικά την κυβέρνηση, δεν είναι θέμα ενός υπουργού, συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα θέματα της οικονομίας, τόνισε ότι η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη για τα λαϊκά στρώματα και «φαίνεται ήδη από τις διαθέσεις του ΣΕΒ και διαφόρων επιχειρηματικών ομίλων».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024