Κοροναϊός: Ποιες ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο – Νέα μελέτη για τα παιδιά
Στις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από την πανδημία του νέου κοροναϊού αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έδωσε νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες για τα παιδιά
Στις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από την πανδημία του νέου κοροναϊού αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έδωσε νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες για τα παιδιά.
Oι ασθενείς που υποφέρουν από αναπνευστικές παθήσεις 16,5% (εξαιρείται από αυτούς οι ασθματικοί)
Οι διαβητικοί 14, 8%
Οι νεφροπαθείς 9,5%
Υπερτασικοί 11,6%
Σύμφωνα με τον ίδιο «ατές οι κατηγορίες, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας αυτή τη στιγμή, είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο να καταλήξουν από το νέο κοροναϊό.
Τι ισχύει για τα παιδιά
Την ίδια στιγμή, ο δευτερογενής δείκτης προβολής εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος για τα παιδιά σε σχέση με τους ενηλίκους.
Αυτός ο δείκτης, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αφορά τα ευαίσθητα άτομα της κοινωνίας. Αφορά κυρίως την στενή επαφή που έχουμε εντός σπιτιού. Ο δείκτης αυτός δείχνει ότι για τα παιδιά είναι στο 4,7 %, ενώ για τους ενηλίκους στο 17,1%.
Σε κάθε περίπτωση, η πιθανότητα λοίμωξης στα παιδιά που έχουν εκτεθεί στον ιό είναι μόλις στο 0,26% σε σχέση με τους ενήλικες άνω των 60 ετών.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ