Στις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από την πανδημία του νέου κοροναϊού αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έδωσε νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες για τα παιδιά

Στις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από την πανδημία του νέου κοροναϊού αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έδωσε νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες για τα παιδιά.

Όπως εξήγησε κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, σύμφωνα με ευρωπαϊκή ανάλυση που δημοσιεύτηκε, οι εξής κατηγορίες ασθενών έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου:

  • Οι καρδιοπαθείς 19.4%
  • Oι ασθενείς που υποφέρουν από αναπνευστικές παθήσεις 16,5% (εξαιρείται από αυτούς οι ασθματικοί)
  • Οι διαβητικοί 14, 8%
  • Οι νεφροπαθείς  9,5%
  • Υπερτασικοί 11,6%

Σύμφωνα με τον ίδιο «ατές οι κατηγορίες, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας αυτή τη στιγμή, είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο να καταλήξουν από το νέο κοροναϊό.

Τι ισχύει για τα παιδιά

Την ίδια στιγμή, ο δευτερογενής δείκτης προβολής εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος για τα παιδιά σε σχέση με τους ενηλίκους.

Αυτός ο δείκτης, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αφορά τα ευαίσθητα άτομα της κοινωνίας. Αφορά κυρίως την στενή επαφή που έχουμε εντός σπιτιού. Ο δείκτης αυτός δείχνει ότι για τα παιδιά είναι στο 4,7 %, ενώ για τους ενηλίκους στο 17,1%.

Σε κάθε περίπτωση, η πιθανότητα λοίμωξης στα παιδιά που έχουν εκτεθεί στον ιό είναι μόλις στο 0,26% σε σχέση με τους ενήλικες άνω των 60 ετών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr