Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοψία Τσιόδρα στην κλινική στο Περιστέρι - 37 θετικά κρούσματα

Αυτοψία Τσιόδρα στην κλινική στο Περιστέρι – 37 θετικά κρούσματα

Από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι οι 37 βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, εκ των οποίων οι 17 είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι οι 37 βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, εκ των οποίων οι 17 είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Αυτό επεσήμανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε το πρωί στην κλινική.

Οι 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές υγείας, ενώ όπως είπε τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι ασθενείς που δεν είναι θετικοί στον ιό παρακολουθούνται και έχουν λάβει χημειοπροφύλαξη.

«Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για covid – 19 Σωτήρης Τσιόδρας που βρέθηκε νωρίτερα στη συγκεκριμένη κλινική.

Αιμοκάθαρση

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ασθενείς που είχαν ραντεβού για αιμοκάθαρση σήμερα, πήγαν το πρωι στην κλινική  στο Περιστέρι. Αναμένεται ωστόσο, μετά το σφράγισμα της κλινικής χθες,  οι ασθενείς να συνεχίσουν τη θεραπεία τους στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Όπως είπε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος  Χαρδαλιάς, η δομή στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός  και διοικητικός υπεύθυνος. Στη δομή  στα νότια προάστια.,  με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους,  ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους  και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 92  πρώτα.αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά .

«Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν  πειθαρχικά και  ποινικά σε σχέση με τα  πραγματικά περιστατικά  και κυρίως  για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών», είπε χθες ο κ. Χαρδαλιάς. Πρέπει, πρόσθεσε να   «είναι ξεκάθαρο ότι  εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων  όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν».

Εισαγγελική έρευνα

Όλους τους φακέλους των ασθενών από την ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι , στο Περιστέρι έχει ζητήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της διενέργειας της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε χθες ο προϊστάμενος της Βαγγέλης Ιωαννίδης για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των υπευθύνων και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος σε σχέση με όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία για την τήρηση των μέτρων προς αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε ήδη στον εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκο Αντωναράκο, ο οποίος θα μελελήσει όλα τα στοιχεία και θα λάβει καταθέσεις  μαρτύρων πριν καταλήξει ο ίδιος στο συμπέρασμα για την απόδοση ή μη ποινικών ευθυνών.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, στην ίδια κλινική στο Περιστέρι βρίσκεται κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας , προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να παραδώσει το σχετικό πόρισμα με τα συμπεράσματά του στον εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος σχηματίζει  δικογραφία για την υπόθεση αυτή.

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024