Κοροναϊός – Βρετανία : Γιατροί προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για τις ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού
Γιατροί προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά της βρετανικής κυβέρνησης για την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία της χώρας
Δύο γιατροί προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά των οδηγιών της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με τον προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια της επιδημίας του νέου κοροναϊού, έγινε σήμερα γνωστό από τους δικηγόρους τους.
Οι δύο γιατροί, που είναι παντρεμένοι και περιμένουν το παιδί τους, εκτέθηκαν σε ασθενείς με COVID-19 και ανησυχούν ότι οι ισχύουσες οδηγίες σχετικά με τον προστατευτικό εξοπλισμό είναι ανεπαρκείς ώστε να τους προστατεύσουν από τη μόλυνση.
Φόβοι από τα ελλειπή μέτρα προστασίας
«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τους ολοένα κι αυξανόμενους αριθμούς των επαγγελματιών υγείας που νοσούν βαριά και πεθαίνουν από την COVID-19», επισημαίνουν οι γιατροί Μίναλ Βιζ και Νίσαντ Τζόσι, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο που τους εκπροσωπεί.
«Είναι καθήκον της κυβέρνησης να προστατεύσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και υπάρχει μεγάλο άγχος μεταξύ των επαγγελματιών υγείας σε σχέση με τα πρωτόκολλα ασφαλείας που φαίνεται να αλλάζουν χωρίς ρυθμό ή λόγο» τονίζουν.
Χωρίς στολές
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη Βρετανία έλαβε συστάσεις να φροντίζει τους ασθενείς με Covid-19 χωρίς να φοράει τις ολόσωμες προστατευτικές στολές, εξαιτίας των ελλείψεων στον εξοπλισμό.
Βάσει των νέων οδηγιών, έγραφε ο Guardian, όταν εξαντληθούν οι στολές εναλλακτικές επιλογές είναι, μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιούν οι γιατροί πλαστικές ποδιές, να δανείζονται προμήθειες από άλλα νοσοκομεία ή να φοράνε φόρμες εργασίας.
Το βρετανικό δίκτυο Sky News είχε μεταδώσει ότι δόθηκαν συστάσεις σε γιατρούς και νοσηλευτές να χρησιμοποιούν τις στολές μιας χρήσης ξανά, εξαιτίας της ανεπάρκειας.
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι καλοκαιρινές φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, μήνυμα από το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)










![ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-214-315x220.jpg)

















![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442