Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μέσα σ’ αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία,  κρατά τις πόρτες του ανοιχτές στο κοινό, με μια σειρά διαδικτυακών δράσεων με τον τίτλο «Μόνοι μαζί»

Στο πλαίσιο των δράσεων «Μόνοι μαζί»  επιχειρεί να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα, η οποία φέρνει μέσα από την οθόνη του υπολογιστή μας, προτάσεις  ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, με στόχο την επικοινωνία και γιατί όχι τη δημιουργικότητα

Παραστάσεις, σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, συναυλίες αλλά και πορτραίτα εικαστικών συνθέτουν το προφίλ  της δράσης , η οποία θα εμπλουτίζεται με νέα δρώμενα και την οποία το κοινό μπορεί να παρακολουθεί μέσα από το site του θεάτρου www.dithepi.gr.

Όπως αναφέρουν και οι άνθρωποι του θέατρου «Το θέατρο ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας έχει επιβιώσει από πολλές κρίσεις στο παρελθόν. Θα την ξεπεράσουμε κι αυτή. Θα ξανά βρεθούμε, και το θέατρο θα είναι εδώ να μας πει ιστορίες απώλειας και πόνου και ιστορίες χαρά και γιορτής. Θα είμαστε εδώ γιατί το θέατρο είναι αναγκαιότητα».

Ξεφυλλίζοντας το πρόγραμμα της νέας εβδομάδας, ξεχωρίζει η δεύτερη διαδικτυακή προβολή του  «Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, συμπαραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κι Εθνικού Θεάτρου. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί  το  Σάββατο 25 Απριλίου στις 21:00.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά δίνει το βήμα σε νέους κι εκκολαπτόμενους θεατρικούς συγγραφείς να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, με το σεμινάριο θεατρικής γραφής το οποίο θα ξεκινήσει διαδικτυακά την Παρασκευή 1/5/2020. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με εξ’ αποστάσεως δωρεάν συμμετοχή και παρακολούθησή τους μέσω skype.

Οι συμμετέχοντες θα προκύψουν κατόπιν αποστολής αναλυτικού βιογραφικού και ενός δείγματος θεατρικής γραφής με θέμα απολύτως ελεύθερης επιλογής (με ανώτατο όριο τις 400 λέξεις).Από το σύνολο των αιτούντων θα γίνει αυστηρή επιλογή δέκα (10) ατόμων τα οποία θα αποτελέσουν το τελικό σώμα συμμετεχόντων του σεμιναρίου.

Οι αιτήσεις με το αναλυτικό βιογραφικό και τα δείγματα γραφής πρέπει να σταλούν στο email: info@dithepi.gr μέχρι τις 22/4/2020. Οι επιλεγέντες θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους.

Τέλος, υπάρχουν διαθέσιμα και τα πορτραίτα σύγχρονων εικαστικών σε επιμέλεια της εικαστικού Ράνιας Ράγκου . Πρώτος φιλοξενούμενος θα είναι ο Βασίλης Σαλπιστής.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι προσεχείς εκδηλώσεις της δράσης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τη στιγμή που θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στην πλατεία του θεάτρου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο