Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Η Μέρκελ απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι η Γερμανία δεν επιδεικνύει αλληλεγγύη

Κοροναϊός : Η Μέρκελ απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι η Γερμανία δεν επιδεικνύει αλληλεγγύη

Πολλοί ανησυχούν ότι μετά την κρίση θα προκύψει μια κυρίαρχη Γερμανία και οι άλλοι δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν. Αυτές οι ανησυχίες υποκινούνται εν μέρει από λαϊκιστές κυρίως σε Ιταλία και Ισπανία, επισήμανε η Μέρκελ και τόνισε ότι η Γερμανία θέλει να δείξει την αλληλεγγύη της.

Τον ισχυρισμό ότι η Γερμανία δεν επιδεικνύει αρκετή αλληλεγγύη προς τους ευρωπαίους εταίρους της που πλήττονται ιδιαίτερα από τον κοροναϊό απέρριψε για μια ακόμη φορά η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας ότι μακροπρόθεσμα η Γερμανία δεν μπορεί να ευημερεί, εάν δεν είναι ισχυρή και η Ευρώπη.

Λαϊκιστές υποκινούν τις αντιδράσεις

Εν όψει της τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης, η κυρία Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), δήλωσε κατά την τηλε-συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανησυχούν για το ενδεχόμενο μετά την κρίση να προκύψει μια κυρίαρχη Γερμανία και οι άλλοι να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

Αυτές οι ανησυχίες υποκινούνται εν μέρει από λαϊκιστές κυρίως στην Ιταλία και στην Ισπανία, επισήμανε και τόνισε ότι η Γερμανία θέλει να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της.

Ανέφερε ακόμη ότι το πακέτο βοήθειας των 500 δισεκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει τεθεί σε εφαρμογή έως την 1η Ιουνίου.

Ισορροπία μεταξύ προστασίας και χαλάρωσης μέτρων

Κατά την ίδια επικοινωνία, η κυρία Μέρκελ, αναφερόμενη στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στην Γερμανία σχετικά με την άρση των περιορισμών της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, τόνισε ότι «πρέπει να βρεθεί η σωστή ισορροπία» προστασίας και χαλάρωσης των μέτρων και ζήτησε εγκράτεια και συγκέντρωση, προκειμένου να μην υπάρξει υπερβολική χαλάρωση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.

Εξήγησε μάλιστα ότι χθες εκφράστηκε ιδιαίτερα επικριτικά, διότι διαπίστωσε ανυπομονησία σε ό,τι αφορά την ταχύτητα άρσης των περιορισμών.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024