Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Αύξηση κρουσμάτων στην Ιταλία - Μείωση νεκρών και ασθενών στις ΜΕΘ

Κοροναϊός: Αύξηση κρουσμάτων στην Ιταλία – Μείωση νεκρών και ασθενών στις ΜΕΘ

Σύμφωνα με την τοπική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμη 437 θάνατοι, έναντι 534 την προηγούμενη ημέρα. Σε ό,τι αφορά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανήλθαν σε 3.370 έναντι 2.729 την Τρίτη

Λιγότεροι σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα ήταν οι θάνατοι από κοροναϊό στην Ιταλία την Τετάρτη, ωστόσο καταγράφηκαν περισσότερα κρούσματα σε σύγκριση με την Τρίτη.

Σύμφωνα με την τοπική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμη 437 θάνατοι, έναντι 534 την προηγούμενη ημέρα. Σε ό,τι αφορά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανήλθαν σε 3.370 έναντι 2.729 την Τρίτη.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κοροναϊού στην Ιταλία είναι 187.327, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 25.085. Παράλληλα, 54.543 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Η εξέλιξη του ιού

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκε (647 περισσότερα κρούσματα) αλλά έχασαν την ζωή τους 97 λιγότεροι άνθρωποι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δέκατη ένατη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση για δεύτερη ημέρα, οι ειδικοί τονίζουν, όμως, ότι ιδιαίτερη σημασία έχει ότι σε σχέση με τις περασμένες εβδομάδες, παρατηρείται περιορισμός.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, τέλος, από τις 4 Μαΐου, κατά την βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα, θα υιοθετηθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πρόληψης: τα ρούχα σε καταστήματα ενδυμάτων θα απολυμαίνονται μετά από κάθε δοκιμή των πελατών, όπως και τα δοκιμαστήρια.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν θα επιτρέπεται η διεξαγωγή συνεδρίων σε κλειστούς χώρους, ενώ τις ώρες αυτές εξετάζεται η δυνατότητα να λειτουργήσουν οι θερινοί κινηματογράφοι. Κατά την πρώτη αυτή φάση, δεν πρόκειται να ανοίξουν τα καφέ -μπαρ και τα εστιατόρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024