Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - ΣΥΡΙΖΑ : Οικονομική ενίσχυση για εργαζόμενους με εκ περιτροπής εργασία

Κοροναϊός – ΣΥΡΙΖΑ : Οικονομική ενίσχυση για εργαζόμενους με εκ περιτροπής εργασία

Άμεσα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για όσους αναγκάστηκαν να εργάζονται εκ περιτροπής εργασία ζητούν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση τους προς τους Γιάννη Βρούτση και Χρήστο Σταϊκούρα

Να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε χαμηλόμισθους εργαζόμενους στους οποίους έχει επιβληθεί καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας λόγω των μέτρων για τον κοροναϊό COVID-19, ζητά από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποδοχές πείνας

53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση τους προς τους υπουργούς, Εργασίας και Οικονομικών, Γιάννη Βρούτση και Χρήστο Σταϊκούρα, κάνουν λόγο για τεράστιο θέμα που έχει προκύψει από τις προβλέψεις της ΠΝΠ, και τονίζουν:

«Οι αποδοχές τους καταλήγουν να είναι κατώτερες της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και διαμορφώνονται σε αποδοχές πείνας ενώ δημιουργούνται εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων».

Να καταργηθεί η εκ περιτροπής εργασίας για συμβάσεις μερικής απασχόλησης

Παράλληλα οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να καταργηθεί η δυνατότητα της εκ περιτροπής εργασίας σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

«Χρειάζεται να ληφθούν μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για τους χαμηλόμισθους εργατοϋπαλλήλους, στους οποίους έχει ή πρόκειται να επιβληθεί το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, καθώς οι μηνιαίες αποδοχές τους διαμορφώνονται σε επίπεδο χαμηλότερο ακόμη και από αυτό της χορηγούμενης αποζημίωσης ειδικού σκοπού από αναστολή της σύμβασης εργασίας», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιπλέον για τους εργαζόμενους που ετέθησαν σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, και ανεξαρτήτως του ύψους του μισθού τους, δεν θεμελιώνεται δικαίωμα υπαγωγής τους στις αντίστοιχες οικονομικές ελαφρύνσεις που προβλέφθηκαν λόγω πανδημίας για όσους ανεστάλη η σύμβαση εργασίας», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι 53 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εργοδοτικές αυθαιρεσίες

Ακόμα, υποστηρίζουν ότι «καταγγέλλονται πολλές εργοδοτικές αυθαιρεσίες, όπως εξαναγκασμός σε παροχή εργασίας παρά την τυπική αναστολή της σύμβασης ή κατάχρηση της εργοδοτικής επιλογής για εκ περιτροπής εργασία, ακόμα δε και σε ήδη ημιαπασχολούμενους, και όλα αυτά με την έμμεση απειλή της μη διατήρησης της θέσης εργασίας στο μέλλον», και ζητούν να διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Τέλος, επικαλούνται τόσο το άρθρο 22 του συντάγματος περί προστασίας της εργασίας όσο και τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις προστασίας του οικονομικού και κοινωνικού δικαιώματος στην εργασία και ζητούν «να υπάρξει κρατική παρέμβαση στην οικονομία και ρύθμιση της αγοράς εργασίας».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024