Χαρδαλιάς : Έκκληση στους κατοίκους του Κρανιδίου να μείνουν σπίτι
Έκκληση να παραμένουν σπίτι απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στους κατοίκους του Κρανιδίου, προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του κοροναϊού και κινδυνέψουν ευπαθείς ομάδες.
Έκκληση να παραμένουν σπίτι απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στους κατοίκους του Κρανιδίου, προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του κοροναϊού και κινδυνέψουν ευπαθείς ομάδες.
Ειδικότερα για το ζήτημα του Κρανιδίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας ισχύουν και δεν υπάρχουν περαιτέρω δεδομένα από την περιοχή, πέραν των όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπενθύμισε ότι έχουν ληφθεί 177 δείγματα από δυνητικές επαφές στη δομή και αναμένονται τα αποτελέσματα. Βάσει αυτών θα αξιολογηθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι οι κάτοικοι του Κρανιδίου θα πρέπει να παραμείνουν σπίτι ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιου και να προφυλαχθούν οι ευπαθείς ομάδες. Πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση και οι αποφάσεις θα αναθεωρηθούν σε κάθε νέο δεδομένο.
Δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα στις 28 Απριλίου
Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για μηδενικούς θανάτους επισήμανε ότι είμαστε όλο και πιο κοντά στον στόχο, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
Τα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων ισχύουν στο ακέραιο και με αυστηρότητα έως τις 27 Απριλίου, αυτό δεν σημαίνει ότι στις 28 επιστρέφουμε στους γνώριμους ρυθμούς.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι θα υπάρχουν κρούσματα και τους επόμενους μήνες και στη διάρκεια της χαλάρωσης των μέτρων θα «πατάμε φρένο αν χρειαστεί», καθώς κάθε ημέρα θα αξιολογούνται τα δεδομένα με προτεραιότητα πάντα την προστασία της ζωής.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισήμανε ότι η επόμενη ημέρα σχεδιάζεται μεθοδικά και θα παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σημείωσε, δε, ότι θα υπάρχει και την επόμενη ημέρα υπεύθυνη και συνεχής ενημέρωση.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι το μόνο μέτρο που αίρεται από την επόμενη εβδομάδα είναι ότι στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία και για συγκεκριμένες διαδικασίες ανοίγουν τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία.
- Έντονη κριτική στη Βραζιλία για τον αποκλεισμό από τη Νορβηγία: «Συντριβή από τον Χάαλαντ – Μια παθητική Σελεσάο»
- Ο υπερτυφώνας Μπάβι προκαλεί «μεγάλες ζημιές» στο νησί Ρότα των ΗΠΑ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)





















![Τα κρίσιμα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς στη Φιλοθέη: Πώς οι φλόγες κύκλωσαν τη βιομηχανική ζώνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_22_55_541783200144-2-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442