Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κρανίδι : Βρέφη θετικά στον κοροναϊό διακομίζονται σε νοσοκομείο της Αθήνας

Κρανίδι : Βρέφη θετικά στον κοροναϊό διακομίζονται σε νοσοκομείο της Αθήνας

Σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας μεταφέρονται δύο βρέφη από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι Αργολίδας.

Δύο βρέφη θετικά στον κοροναϊό μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου για να εξεταστούν από τους γιατρούς.

Τα δύο βρέφη έχει διαπιστωθεί ότι είναι θετικά στον κοροναϊό και γι’ αυτό μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια θα μεταφερθούν πιθανότατα στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τα δύο παιδιά, στο νοσοκομείο θα μεταφερθούν και οι μητέρες για να λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ολος ο δήμος Ερμιονίδας, στον οποίο ανήκει το Κρανίδι, έχει τεθεί σε μερική καραντίνα, με καθολική απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 8.00 το βράδυ έως τις 8.00 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Μιλώντας νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαραδλιάς, ενημέρωσε αναλυτικά για την έκταση της διασποράς του ιού, μετά την αυτοψία του στην περιοχή.

«Αντιμετωπίζουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση στο Κρανίδι. Αυτή τη στιγμή επιστρέψαμε με 177 δείγματα» περιέγραψε ο κ. Χαρδαλιάς, τα οποία υφίστανται αυτήν την ώρα επεξεργασία σε ειδικά εργαστήρια. Πρόκειται για 177 δυνητικές επαφές υψηλές ή μη φιλοξενούμενων στη δομή «και θα αξιολογήσουμε, θα σταθμίσουμε και θα προτεραιοποιήσουμε τα μέτρα» ανέφερε σχετικά ο υφυπουργός.

«Μείνετε σπίτια σας»

Έκκληση να παραμένουν σπίτι απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στους κατοίκους του Κρανιδίου, προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του κοροναϊού και κινδυνέψουν ευπαθείς ομάδες.

Ειδικότερα για το ζήτημα του Κρανιδίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας ισχύουν και δεν υπάρχουν περαιτέρω δεδομένα από την περιοχή, πέραν των όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπενθύμισε ότι έχουν ληφθεί 177 δείγματα από δυνητικές επαφές στη δομή και αναμένονται τα αποτελέσματα. Βάσει αυτών θα αξιολογηθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι οι κάτοικοι του Κρανιδίου θα πρέπει να παραμείνουν σπίτι ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιου και να προφυλαχθούν οι ευπαθείς ομάδες. Πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση και οι αποφάσεις θα αναθεωρηθούν σε κάθε νέο δεδομένο.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024