Στα επίδομα των 800 ευρώ που ήδη έχουν καταβληθεί αλλά και όσα αναμένεται να δοθούν το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι: «Μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί 686 χιλιάδες επιδόματα των 800ιων ευρώ και αναμένονται και άλλες δύο τακτικές πληρωμές μέχρι τις αρχές Μαΐου».

Ο κ. Βρούτσης αναφερόμενος στις καινούριες κατηγορίες που εντάχθηκαν στους δικαιούχους, ο υπουργός δήλωσε ότι η τροπολογία κατατέθηκε και θα πρέπει να προηγηθεί η ψήφιση της στη Βουλή, οπότε η καταβολή αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά στο επίδομα που θα πάρουν οι μακροχρόνια άνεργοι εξήγησε ότι θα πρέπει να μπουν στην ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου για να καταχωρήσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό ΙΒΑΝ

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε ακόμα και στην τηλεκατάρτιση των επιστημόνων και δήλωσε ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα 160 χιλιάδες επιστήμονες και μέχρι το τέλος εβδομάδας θα έχουν γίνει οι πρώτες 80.000 πληρωμές.

Ο κ Βρούτσης, εξήγησε ότι η επιλογή να δοθούν τα χρήματα μέσω της τηλεκατάρτισης έγινε ώστε να χρησιμοποιηθούν χρήματα του ΕΣΠΑ και να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο