Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διάγγελμα Μητσοτάκη την επόμενη εβδομάδα για σταδιακή άρση των μέτρων

Διάγγελμα Μητσοτάκη την επόμενη εβδομάδα για σταδιακή άρση των μέτρων

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Πέτσας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει το χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση στην κανονικότητα. 

Αρχές της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την σταδιακή άρση των μέτρων.

Ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το άνοιγμα Υποθηκοφυλακείων, Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων στις 27 Απριλίου ενώ όπως είπε ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση στην κανονικότητα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει πως θα επανέλθουμε στην ομαλότητα βήμα – βήμα καθώς και ποια καταστήματα θα ανοίξουν πρώτα ώστε να αρχίσει να κινείται πάλι η «μηχανή» της οικονομίας.

Δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει αναφορά και για τις σχολικές μονάδες και τη διεξαγωγή των πανελλαδικών για τις οποίες αγωνιούν χιλιάδες υποψήφιοι.

Σε κάθε περίπτωση, η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι μία μακρά διαδικασία, αργόσυρτη και στοχευμένη ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για νέα διασπορά του ιού.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως όπως γνωρίζουμε ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα.

«Δεν είμαστε όμως ακόμη εκεί. Χρειάζεται να επιμείνουμε στα μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή θα είναι σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Θα είναι μια δύσκολη άσκηση την οποία καλούμαστε να λύσουμε και πάλι όλοι μαζί».

Η διαδικασία άρσης των μέτρων θα είναι σταδιακή, δεν θα είναι οριζόντια.

Όπως τόνισε, το σχέδιο σταδιακής μετάβασης θα περιλαμβάνει και κάποια από τα στοιχεία «της νέας κανονικότητας» (π.χ. τακτικό πλύσιμο, δεν αγγίζουμε το πρόσωπό μας, κρατάμε αποστάσεις).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024