Απολαύστε την βόλτα σας στο πάρκο με τις απαραίτητες προφυλάξεις!

Πάρκο για μοναχικούς περιπάτους

Το στούντιο Precht, που εδρεύει στην Αυστρία, έχει σχεδιάσει ένα πάρκο με λαβύρινθο χωρισμένο από ψηλούς φράκτες που θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους διατηρώντας ταυτόχρονα την κοινωνική απόσταση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Chris Precht, ιδρυτής του στούντιο Precht, σχεδίασε το Parc de la Distance παρακολουθώντας πολλούς δημόσιους, εξωτερικούς χώρους σε όλο τον κόσμο να κλείνουν λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.

«Το έργο ξεκίνησε λόγω της πανδημίας», αποκάλυψε ο ιδρυτής σε συνέντευξη του.

«Πώς θα μοιάζει ένα πάρκο και πώς θα λειτουργούσε εάν παίρνει τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης ως κατευθυντήρια γραμμή σχεδιασμού. Και τι μπορούμε να μάθουμε από έναν χώρο όπως αυτός που εξακολουθεί να έχει αξία μετά την πανδημία», συνέχισε.

Το πάρκο θα είχε πολλές διαδρομές χωρισμένες με φράχτες πλάτους 90 εκατοστών για να διατηρήσει μια ασφαλή φυσική απόσταση μεταξύ των επισκεπτών του. Η τακτοποίηση των διαδρομών σε μοτίβο στροβιλισμού σε σχήμα δακτυλικού αποτυπώματος δημιουργεί πολλές διαδρομές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα.

Καθένα από τα μονοπάτια στρωμένα με χαλίκι κόκκινου γρανίτη θα έχει μήκος περίπου 600 μέτρα και θα «κατευθύνουν»επισκέπτες από την άκρη του πάρκου προς το κέντρο, όπου θα βρίσκονταν συντριβάνια και πίσω.

Οι πύλες στις εισόδους και τις εξόδους σε καθεμία από τις διαδρομές, η οποία θα διαρκούσε περίπου 20 λεπτά, θα έδειχνε εάν μια διαδρομή καταλαμβάνεται ήδη.