Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : 150 κρούσματα στην προσφυγική δομή στο Κρανίδι - Επί τόπου ο Χαρδαλιάς

Κοροναϊός : 150 κρούσματα στην προσφυγική δομή στο Κρανίδι – Επί τόπου ο Χαρδαλιάς

Στο Κρανίδι μετέβη εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς θετικά στον κοροναϊό έχουν βρεθεί 150 άτομα από τη δομή προσφύγων. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά «δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο».

Στο Κρανίδι έσπευσε εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς θετικά στον κοροναϊό έχουν βρεθεί 150 άτομα από τη δομή προσφύγων, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στη διάρκεια σύσκεψης με τους συνεργάτες του και τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση : «Με δεδομένα τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν χθες στην δομή στο Κρανίδι και λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, μεταβαίνουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον γενικό γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο Εμμανουήλ Λογοθέτη, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα καθώς και κλιμάκιο της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά «δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο».

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι με την συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

Τα δείγματα ελήφθησαν μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε 28χρονη έγκυο από τη Σομαλία, η οποία παραμένει σε υγειονομική απόμονωση στο ξενοδοχείο το οποίο λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Το ξενοδοχείο ήταν σε καραντίνα από το βράδυ της Μ. Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους, επειδή βρέθηκε θετική μία εργαζόμενη, η οποία όμως δεν είχε προσέλθει για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Έλεγχοι σε 470 πρόσφυγες

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποίησε πως έχουν ληφθεί εκατοντάδες δείγματα από φιλοξενούμενους και εργαζομένους στη δομή στο Κρανίδι, όπου εντοπίστηκε ένα θετικό δείγμα.

«Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αλλά και ο υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων μετέβησαν στη δομή», είπε ο ίδιος.

Επίσης, δόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 πρόσφυγες καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής.

Θετική έγκυος γυναίκα

Θετική στον κοροναϊό βρέθηκε 28χρονη γυναίκα, η οποία είναι από την Σομαλία και φιλοξενείται στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η γυναίκα από τη Σομαλία είναι στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Την Κυριακή του Πάσχα πήγε στο νοσοκομείο Ναυπλίου, για άλλη αιτία και εκεί υποβλήθηκε σε έλεγχο για τον κοροναϊό και το αποτέλεσμα της εξέτασής της ήταν θετικό.

Η 28χρονη βρίσκεται σε απομόνωση στο δωμάτιό της, στη δομή φιλοξενίας και δεν έχει συμπτώματα.

Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, που είναι δομή φιλοξενίας στο πλαίσιο του προγράμματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, διαμένουν 470 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Το ξενοδοχείο ήταν σε καραντίνα από το βράδυ της Μ. Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους, επειδή βρέθηκε θετική μία εργαζόμενη στο νοσοκομείο, η οποία όμως δεν είχε προσέλθει για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Νεκρή πρόσφυγας από το Κογκό

Συν τοις άλλοις τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα πέθανε αιφνιδίως μια γυναίκα μόλις 39 ετών που  έμενε στη δομή και καταγόταν από το Κογκό, χωρίς όμως να έχει διαγνωσθεί θετική στον κοροναϊό.

Η σορός της γυναίκας από το Κονγκό έχει μεταφερθεί για νεκροψία – νεκροτομή προκειμένου να εξακριβωθεί η αιτία του θανάτου της.

Σημειώνεται ότι με κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου παρατείνονται μέχρι τις 10 Μαΐου τα μέτρα κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κοροναϊού στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τις δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024