Εύλογη ανησυχία προκαλεί ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου από κοροναϊό. Ενός 35χρονου άνδρα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», στη Θεσσαλονίκη και δεν φαινόταν να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ο άνδρας που δεν είχε υποκείμενο νόσημα μεταφέρθηκε στον Άγιο Δημήτριο στις 15 Απριλίου. Μετά από δύο ημέρες ανέβασε υψηλό πυρετό και διασωληνώθηκε.

Είναι μόλις ο δεύτερος θάνατος στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία καθώς μέχρι σήμερα είχε πεθάνει ένα ακόμη άτομο στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, από την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, δεν έχει υπάρξει κανένα θύμα από κοροναϊό στην ηλικία 0 -1 7 ετών, μόλις 1 παιδί έχει διασωληνωθεί και 78 είναι τα συνολικά κρούσματα, το 3,6% του συνόλου.

Κάτι που σημαίνει ότι ο ιός δεν προσβάλλει εύκολα τα παιδιά ή αν αυτό γίνεται το περνά ελαφρά και χωρίς επιπλοκές.

Στην επόμενη ηλικιακή ομάδα, δηλαδή από 18 έως 39 ετών έχουν καταγραφεί 670 κρούσματα, δηλαδή 1 στους 3 που βρέθηκαν να νοσούν, έχουν υπάρξει δύο θάνατοι ενώ 23 έχουν διασωληνωθεί. Και στην περίπτωση αυτή φαίνεται ότι τη νόσο την περνούν σχετικά εύκολα οι νέοι.

Από την ηλικία των 40 έως 64 ετών υπάρχουν 25 θάνατοι μέχρι χθες, ποσοστό δηλαδή 25% του συνόλου. Τα κρούσματα εδώ είναι τα περισσότερα, 957 ενώ έχουν διασωληνωθεί 23 άτομα.

Η ηλικία 65 ετών και άνω έχει φυσικά τα περισσότερα θύματα, 86 μέχρι χθες, 469 κρούσματα και 36 βρίσκονται στην εντατική διασωληνωμένοι.

Από το σύνολο των 2.245 κρουσμάτων, 571 (25.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 950 (42.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών).

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr