Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πιθανότερο η συγκεκριμένη απόπειρα επίθεσης να σχετίζεται με ενέργεια φανατικών που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο των εκκλησιών (σ.σ. επιτρέπονταν μόνο οι εσωτερικές λειτουργίες) τη Μεγάλη Εβδομάδα

Από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης βρισκόταν στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής Πετράκη ο εμπρηστικός μηχανισμός (αποτελούμενος από μεγάλη φιάλη υγραερίου με συνδεόμενο λαστιχένιο σωλήνα που ήσαν μέσα σε βαλίτσα) που εντοπίσθηκε το πρωί της Τρίτης του Πάσχα.

Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», από τη διερεύνηση του υλικού των καμερών της Μονής. Στο βίντεο φέρεται να απεικονίζεται ένα νεαρό άτομο να υπερπηδά τη μάντρα της Μονής και να εναποθέτει τη βαλίτσα με τον εμπρηστικό μηχανισμό και να προσπαθεί να βάλει φωτιά στην άκρη του σωλήνα, χωρίς όμως να επιτύχει τον στόχο του.

Τα σενάρια

Με βάση αυτά τα δεδομένα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πιθανότερο η συγκεκριμένη απόπειρα επίθεσης να σχετίζεται με ενέργεια φανατικών που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο των εκκλησιών (σ.σ. επιτρέπονταν μόνο οι εσωτερικές λειτουργίες) τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Μικρότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση οργανώσεων όπως η «Εικονοκλασττική Σέχτα» (σ.σ. είχε τοποθετήσει πριν 1,5 χρόνο εκρηκτικό μηχανισμό στον ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι) ή άλλη από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σημειώνεται πάντως ότι τον Αύγουστο του 2016 είχε υπάρξει επίθεση αγνώστων που έριξαν μολότοφ στον ίδιο χώρο της Μονής Πετράκη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr