Περίπου 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Rabin στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, για να διαμαρτυρηθούν για «αντιδημοκρατικά μέτρα» της κυβέρνησης Νετανιάχου, σε μία μαζική διαδήλωση… προσαρμοσμένη στις έκτακτες συνθήκες που ζούμε λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Οι αρχές απαίτησαν από τους διοργανωτές του Black Flag να υποδείξουν ακριβώς τα σημεία όπου θα έπρεπε να στέκονται οι συμμετέχοντες και να προσφέρουν σε όλους μάσκες ασφαλείας με δικά τους έξοδα, ώστε να μην αυξηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κοροναϊού.

​Έτσι, λοιπόν, πλήθος διαδηλωτών στάθηκαν δύο μέτρα ο ένας από το άλλο, με τις φωτογραφίες από το σημείο να είναι εντυπωσιακές.

Αρχικά, οι διοργανωτές είχαν ορίσει άλλο δημόσιο χώρο για τη συγκέντρωση, ωστόσο η αυστηρή προειδοποίηση της αστυνομίας για βαριές ποινές σε περίπτωση που δεν τηρούνταν οι αποστάσεις ασφαλείας, τους ανάγκασε να μεταφέρουν την διαδήλωση στη μεγαλύτερη πλατεία.

Αντιδράσεις για την πολιτική Νετανιάχου

​Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν καθώς η τοπική υπηρεσία πληροφοριών Shin Bet έχει εξουσιοδοτηθεί να παρακολουθεί τα δεδομένα των κινητών τηλεφώνων των πολιτών, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί.

Στη συγκέντρωση μίλησαν επιφανείς πολιτικοί και νομικοί του κεντροαριστερού χώρου. «Έτσι πεθαίνουν οι δημοκρατίες στον 21 πρώτο αιώνα» είπε στην ομιλία του ο Yair Lapid, πρώην υπουργός Οικονομίας και πρόεδρος του κόμματος Yesh Atid. «Δεν πεθαίνουν με τανκς που καταλαμβάνουν την Βουλή. Πεθαίνουν από μέσα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο