Το ανώτερο ισπανικό αθλητικό συμβούλιο, ανακοίνωσε ότι η διοργανώτρια Αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, έχουν συμφωνήσει, σχετικά με τους όρους για την επιστροφή στις προπονήσεις, που έχουν σταματήσει, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Το Ανώτερο Αθλητικό Συμβούλιο (CSD), η LaLiga και η RFEF έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την επιστροφή στις προπονήσεις», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, με την σημείωση πως η όποια απόφαση, εξαρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν στην προπόνηση «όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες και με αυστηρά πρωτόκολλα υγείας, χωρίς όμως να προσδιορίζεται συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, η LaLiga έχει ήδη σκιαγραφήσει την επιστροφή μέσω πρωτοκόλλου, το οποίο περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων προστατευτικών μέτρων) ελέγχους και τεστ, καθώς επίσης την μετάβαση από τις ατομικές στις ομαδικές προπονήσεις.

Στις 7 Απριλίου, πρόεδρος της LaLiga, Χαβιέ Τέμπας, δήλωσε ότι επιθυμεί την επανέναρξη του πρωταθλήματος, με πιθανές ημερομηνίες, τις 28-29 Μαΐου και 6-7 Ιουνίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr