Αναφορικά με την επαναφορά στην «κανονικότητα», η κ. Γιαμαρέλλου υπογράμμισε πως υπάρχουν δύο παράμετροι τις οποίες δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ. Κι αυτές είναι οι κανόνες υγιεινής, όπως επίσης και η απόσταση των δύο μέτρων

Η Ελένη Γιαμαρέλλου, λοιμωξιλόγος – ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας στο ΕΚΠΑ, μιλώντας στην εκπομπή «LIVE NEWS» αναφέρθηκε στους απαράβατους «κανόνες» που οφείλουμε να ακολουθούμε ακόμα και όταν γυρίσουμε σελίδα.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων μας είναι μικρός. Παράλληλα, σήμερα ο Ευαγγελισμός ανακοίνωσε ότι όλα τα κρεβάτια της μονάδας είναι άδεια. Και τρίτον όσον αφορά στα φάρμακα, ότι υπάρχει στον κόσμο τα έχουμε κι εδώ» τόνισε.

Όπως είπε, σημαντικό είναι να δούμε πόσοι αρρώστησαν, πόσοι έχουν αντισώματα. Όλοι αυτοί, όταν γίνει ένας έλεγχος σε μεγάλη κλίμακα, θα μας επιτρέψει να πούμε ότι εσείς που είστε άνοσοι γυρίζετε στη δουλειά και οι υπόλοιποι -όπως και οι ομάδες υψηλού κινδύνου- δουλεύετε από το σπίτι, με πολύ προσοχή βλέποντας και κάνοντας» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την επαναφορά στην «κανονικότητα», η κ. Γιαμαρέλλου υπογράμμισε πως υπάρχουν δύο παράμετροι τις οποίες δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ. Κι αυτές είναι οι κανόνες υγιεινής, όπως επίσης και η απόσταση των δύο μέτρων.

«Πρέπει να δούμε το ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού για να ξέρουμε πότε θα κάνουμε το βήμα στην επόμενη μέρα. Πρέπει να παραμείνουμε πειθαρχημένοι» κατέληξε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr