Οι συνέπειες από τη μείωση του τουριστικού προϊόντος είναι ούτως ή άλλως τεράστιες και οι προτάσεις που κατατίθενται αναζητούν τρόπους, ώστε να καταστεί δυνατή η προσέλευση τουριστών, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία

Προβληματισμός επικρατεί για την τουριστική δραστηριότητα λόγω κοροναϊού, με τους αρμόδιους να καταστρώνουν σενάρια, ώστε να μη χαθεί ολόκληρη η τουριστική σεζόν.

Οι συνέπειες από τη μείωση του τουριστικού προϊόντος είναι ούτως ή άλλως τεράστιες και οι προτάσεις που κατατίθενται αναζητούν τρόπους, ώστε να καταστεί δυνατή η προσέλευση τουριστών, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Θα κληθούμε να ταξιδέψουμε εκτός συνόρων, αλλά και να υποδεχτούμε πολίτες από χώρες που ενδεχομένως δεν τα έχουν πάει και τόσο καλά με τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Ήδη έχουν αρχίσει να γράφονται τα επικρατέστερα σενάρια. Κατά τη διάρκεια των πτήσεων θα είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν κενές θέσεις μεταξύ των επιβατών προκειμένου να κρατούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Εναλλακτικά, θα γίνονται πριν την επιβίβαση τα γρήγορα τεστ και αν το τεστ βγει θετικό ο ασθενείς δεν θα μπορεί να επιβιβαστεί.

Το δεύτερο σενάριο είναι ένα υποχρεωτικό τεστ για τους ταξιδιώτες που θα τους εφοδιάζει με ένα ευρωπαϊκό πιστοποιητικό επιβίβασης.

Οι ειδικοί του τουρισμού δίνουν έναν αγώνα δρόμου να προλάβουν τουλάχιστον το δεύτερο μισό της σεζόν, αφού ο Ιούνιος θεωρείται ήδη χαμένος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr