Το διάλογό του με μια ηλικιωμένη ασθενή με κοροναϊό δημοσίευσε ο Σάκης Καρακατσάνης, διασώστης του ΕΚΑΒ.

Όπως σημείωσε ο διασώστης, η ηλικιωμένη γυναίκα αισθανόταν ότι δεν της έφτανε ο αέρας που ανέπνεε. «Αισθάνομαι ότι θα πεθάνω παλικάρι μου» ήταν η κουβέντα που του είπε, ενώ ο διασώστης υπογράμμισε ότι σταμάτησε να κλαίει μόνο όταν την ακούμπησε στο μέτωπο με το χέρι.

Αφού αναφέρθηκε στα συμπτώματα που είχε η γυναίκα ήταν: έντονος βήχας, σε συνδυασμό με πολύ χαμηλό ποσοστό οξυγόνου στο αίμα με αίσθημα πνιγμού και με έντονους μυϊκούς πόνους σε όλο το σώμα.

«Για όλους τους εγωιστές, αμυαλους που δεν μπορούν να παραμείνουν στα σπίτια τους, πρέπει να γνωρίζουν οτι οι συνέπειες της μετάδοσης του ιου σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας ή σε κάποιους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ακόμη και πολύ νεαρής ηλικίας, λόγω χαμηλού ανοσοποιητικού είναι καταστροφικές… τόσο για τον ίδιους, όσο και για τις οικογένειές τους!» πρόσθεσε ο διασώστης του ΕΚΑΒ.

«Είχε στο βλέμμα της το φόβο και το αίσθημα αβεβαιότητας»

Ο Σάκης Καρακατσάνης μετέφερε στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο την συγκλονιστική του εμπειρία.

Αναλυτικά η ανάρτηση του διασώστη:

«Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ confirmed Covid19 Case…

μεταφορά ασθενούς 75 ετών απο το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ μετά τη διάγνωση covid19, προς νοσοκομείο αναφοράς SARS-CoV-2.

Εντός του ασθενοφόρου στην καμπίνα ασθενούς διάλογος:

– Αγόρι μου πως σε λένε;

– Σάκη με λένε κυρία, θα είμαι δίπλα σας στη διαδρομή για οτι χρειαστείτε….

– Σάκη να είσαι καλά, εμένα με λένε…. χάρηκα…

και κάπου εδώ ξεσπά σε κλάματα!!!

– Αισθάνομαι ότι θα πεθάνω παλικάρι μου δεν μου φτάνει ο αέρας που αναπνέω… Έχω να μιλήσω στα παιδιά μου 3 ολόκληρες ημέρες, έχω και 2 εγγονάκια μου λείπουν πολύ… Πες μου σε παρακαλώ, θα πεθάνω; Είμαι 3 ημέρες κλεισμένη σε απομόνωση, κοντεύω να τρελαθώ!

– Υπομονή κυρία θα περάσει…

– Δεν έχω δύναμη να πάω ούτε μέχρι την τουαλέτα… δεν μου φτάνει ο αέρας που αναπνέω… εγώ μέχρι πρίν 5 ημέρες μπορούσα να περπατήσω όλο το κέντρο της Αθήνας…θα πεθάνω; Πες μου!!!
– Θα σας κάνουν καλά κυρία, σε λίγες ημέρες θα αγκαλιάσετε και πάλι την οικογένειά, τα παιδιά και τα εγγονάκια σας κάντε λίγη ακόμα υπομονή…

Σταμάτησε να κλαίει μόνο όταν την ακούμπησα στο μέτωπο με το χέρι…ένα απλό χάδι παρηγορητικό… αυτό που της έλειπε τόσες ημέρες ίσως!!! Ανακούφιση έστω και προσωρινή….

Άφιξη στο νοσοκομείο αναφοράς…

Για όλους τους εγωιστές, αμυαλους που δεν μπορούν να παραμείνουν στα σπίτια τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι συνέπειες της μετάδοσης του ιου σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας ή σε κάποιους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ακόμη και πολύ νεαρής ηλικίας, λόγω χαμηλού ανοσοποιητικού είναι καταστροφικές… τόσο για τον ίδιους, όσο και για τις οικογένειές τους!

«καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης διαδρομής μας, τα συμπτώματα ήταν : έντονος βήχας, σε συνδυασμό με πολύ χαμηλό ποσοστό οξυγόνου στο αίμα με αίσθημα πνιγμού και με έντονους μυϊκούς πόνους σε όλο το σώμα….»

κατά τα λοιπά, καλή Ανάσταση σε όλους….γιορτές διαφορετικές φέτος…. Ας βοηθήσουμε όλοι μας βάζοντας πλάτη, κάνοντας υπομονή έτσι ώστε να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να βιώσουμε ανάλογες καταστάσεις….. Δεν θα κρατήσει για πάντα άλλωστε!

Καλή Ανάσταση με υγεία!».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο