Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσιόδρας: Δεν έχουμε ακόμη συλλογική ανοσία έναντι του κοροναϊού - Τι είπε για τα τεστ

Τσιόδρας: Δεν έχουμε ακόμη συλλογική ανοσία έναντι του κοροναϊού – Τι είπε για τα τεστ

Σε μελέτες που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τα τεστ αντισωμάτων, αλλά και την ανάπτυξη ανοσίας απέναντι στον κοροναϊό, αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε μελέτες που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τα τεστ αντισωμάτων, αλλά και την ανάπτυξη ανοσίας απέναντι στον κοροναϊό, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη του ιού στη χώρα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας έκανε λόγο για μελέτη για την ανάπτυξη αντισωμάτων του κοροναϊού στον γενικό πληθυσμό. Όπως είπε, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε μια σειρά από περιοχές σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και αλλού.

«Ο αριθμός των θετικών τεστ αντισωμάτων κυμαίνεται από 1% στη Σκωτία ως 14% σε περιοχή της Γερμανίας» σχολίασε και τόνισε πως τα ποσοστά αυτά σε συστήματα υγείας που δέχτηκαν έντονη πίεση από την πανδημία του κοροναϊού, δεν έχουν και πολύ σημασία.

Στην Ολλανδία, έρευνα έδειξε πως το 3% των ατόμων έχουν ανοσία στον κοροναϊό.

Δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη συλλογική ανοσία

Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε πως οι ενδείξεις θέλουν τον αριθμό των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κοροναϊό να είναι αρκετά υψηλότερος από όσο καταγράφεται. Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχουν ακόμη πολλές αβεβαιότητες σε ό,τι αφορά στον έλεγχο της ανάπτυξης γενικής ανοσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως μια αξιόπιστη μέτρηση εξαρτάται από την αξιοπιστία των τεστ, το είδος του πληθυσμού που συμμετέχει στην έρευνα και την εικόνα με την οποία εκδηλώθηκε ο ιός στον άνθρωποι που έγινε το τεστ.

«Σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας από τη μετάδοση του ιού δεν έχουμε ακόμη συλλογική ανοσία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος.

Υπεροχή του κοροναϊού σε άνδρες

Είπε, επίσης, ότι φαίνεται να επιβεβαιώνεται η υπεροχή του ιού στους άνδρες, ενώ τόνισε ότι καταγράφηκαν θρομβώσεις σε πολλούς ασθενείς.

Στο σημείο αυτό, έκανε αναφορά στη σημαντική ερευνητική δραστηριότητα που υπάρχει στην Ελλάδα για το γενετικό υπόβαθρο των νοσούντων και τόνισε πως χρειάζεται εντατική μελέτη σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που θα βοηθήσει στις θεραπευτικές αγωγές και για να βρεθεί το καθοριστικό μονοπάτι του ιού.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024