Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Διαφωνίες για τη χαλάρωση των μέτρων

Ιταλία: Διαφωνίες για τη χαλάρωση των μέτρων

Μετά από επτά εβδομάδες απομόνωσης η κυβέρνηση Κόντε δέχεται έντονες πιέσεις να επιτρέψει την έξοδο των παιδιών από τα σπίτια. Παράλληλα εντείνονται οι ανησυχίες για την πορεία της ιταλικής οικονομίας.

Ένας στους δύο Ιταλούς έχει σταματήσει να εργάζεται και έχει ανάγκη από οικονομική στήριξη. Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα, με  την επίγνωση ότι θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στα δημοσιονομικά της χώρας. Σύμφωνα με ό, τι διαρρέει, μέσα στον Απρίλιο πρόκειται να διατεθούν άλλα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση ανέργων και χαμηλοεισοδηματιών.

Οι δε  βιομήχανοι ζητούν να ξαναπάρει μπρος η παραγωγική μηχανή. Επισήμως, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε λέει ότι θα πρέπει όλοι να περιμένουμε τις 4 Μαΐου.  Τα δικαστήρια αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 11 Μαΐου, τα σχολεία  τον Σεπτέμβριο, ενώ υπάρχουν ακόμη πολλές αμφιβολίες σχετικά με το αν τα εστιατόρια και τα καφέ-μπαρ μπορούν να ανοίξουν πριν από τις αρχές Ιουνίου.

Οι περιφέρειες διαφωνούν

Όπως συνέβη με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, και τώρα για το οικονομικό σκέλος η βούληση της κυβέρνησης της Ρώμης έρχεται συχνά σε αντίθεση με τα σχέδια  των διαφόρων περιφερειών. Οι οποίες δεν έχουν ούτε μια δική τους, κοινή γραμμή.

Ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι έχουμε ήδη μπει στην «δεύτερη φάση» και πρέπει να ξανανοίξουν, το γρηγορότερο δυνατό, δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Εκείνος της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, όμως, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, του απάντησε ότι αν ο Βορράς σηκώσει ρολά πριν τον Μάιο, εκείνος θα κλείσει αμέσως  τα σύνορα της περιοχής του.  Παρά ταύτα, στα περίχωρα της Βενετίας, την Πρωτομαγιά, θα επιτρέψουν τα πικνίκ,  αλλά μόνον  σε ιδιωτικούς κήπους.

Στο Τορίνο και σε όλο το Πεδεμόντιο ακόμη δεν μπόρεσαν να ανοίξουν τα καταστήματα για παιδιά,  παρά τη σχετική κυβερνητική άδεια, ενώ στο Μπάρι επιτρέπεται πάλι η καλλιέργεια μικρών γεωργικών εκτάσεων, ακόμη και σε μεγάλη απόσταση από τον μόνιμο τόπο κατοικίας.

Μέσα σε όλα αυτά, ο κεντροαριστερός πρώην υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι δηλώνει: «Πιστεύω ότι πρέπει να νομιμοποιήσουμε άμεσα τους παράτυπους μετανάστες. Διαφορετικά, στην κρίσιμη αυτή φάση, δεν μπορούμε ούτε να ελέγξουμε την κατάσταση της υγείας τους».

Θεόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελλάκης, Ρώμη

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024