Αφιέρωμα στην Εθνική Ελλάδας του 2004, που κατέκτησε το EURO κάνει σήμερα η σερβική ιστοσελίδα, Mozzartsport, η οποία αναφέρεται στο… θαύμα της Ελλάδας, του Ρεχάγκελ και των… Σπαρτιατών όπως τους χαρακτηρίζει.

Είχε όμως έναν προπονητή, τον Γερμανό Ότο Ρεχάγκελ, που δημιούργησε μια ομάδα… Σπαρτιατών πολεμιστών. Μια ομάδα όπου έντεκα παίκτες στο γήπεδο μάχονταν ο ένας για τον άλλο κοιτάζοντας στα μάτια κάθε αντίπαλο και με χαμηλά το κεφάλι», αναφέρει το αφιέρωμα.

«Δεν υπήρχε ομορφιά στο παιχνίδι της. Δεν έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο, με ντρίμπλες, κάθετες πάσες ή συνδυασμούς, αλλά με βαθιές μπαλιές και αμυντική τακτική. Κάποιες εφημερίδες μετά τον τελικό και την κατάκτηση του τίτλου από την Ελλάδα έγραψαν πως το ποδόσφαιρο έκλαψε.

Πράγματι, δεν είχε ομορφιά το παιχνίδι της Ελλάδας. Είχε αίμα, δάκρυα και ιδρώτα, κάθε αγώνας ήταν σαν αρχαία μάχη, γι’ αυτό και η ελληνική ομάδα θεωρείται ακόμη μια από τις λιγότερο αγαπημένες του κοινού ιστορικά. Όμως ήταν μια ποδοσφαιρική Σπάρτη που κυριάρχησε στην Ευρώπη», προσθέτει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο