Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σούβλισμα του οβελία σε ταράτσες και αυλές για λίγους και τυχερούς [Εικόνες]

Σούβλισμα του οβελία σε ταράτσες και αυλές για λίγους και τυχερούς [Εικόνες]

Μπορεί φέτος να γιορτάζουμε ένα διαφορετικό Πάσχα, αλλά σίγουρα δεν χάνουμε το κέφι μας.

Μπορεί φέτος να γιορτάζουμε ένα διαφορετικό Πάσχα, αλλά σίγουρα δεν χάνουμε το κέφι μας.

Σούβλισμα σε αυλή σπιτιου στην Λάρισα

Τι κι αν πολλοί δεν σουβλίζουν τον οβελία σήμερα, ωστόσο όλες οι γειτονιές της Ελλάδας μοσχοβολάνε ήδη από το πρωί.

Ψήσιμο σε ταράτσα στην Θεσσαλονίκη.

Από την μία υπήρξαν εκείνοι που έψησαν το αρνί στο φούρνο, ενώ από την άλλη είναι και εκείνοι που αποφάσισαν να αποχωριστούν φέτος το αρνί και να ψήσουν άλλα κρέατα για να γιορτάσουν την Ανάσταση.

Σούβλα σε ψησταριά.

Φυσικά δεν ήταν λίγοι οι Αθηναίοι και οι Θεσσαλονικείς που βγήκαν στις ταράτσες και στους κήπους τους για να κάνουν μπάρμπεκιου.

Ωστόσο η εικόνα στην επαρχία είναι ως ένα βαθμό πιο διαφορετική από εκείνη της Αθήνας, καθώς εκεί στήθηκαν και σούβλες στις αυλές των σπιτιών.

Στη Λάρισα οι περισσότεροι που σουβλίζουν το κάνουν στις ταράτσες των σπιτιών ή στους κήπους, χωρίς τους αγαπημένους τους φίλους.

Από την άλλη στο Ναύπλιο “χρυσές” δουλειές κάνει κατάστημα που δέχεται παραγγελίες.

Σύμφωνα με το argolikeseidiseis.gr οι  υπεύθυνοι του μαγαζιού έχουν σουβλίσει 40 αρνιά και 60 κοκορέτσια. Άλλωστε δεν είναι λίγες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα επέλεξαν να μην μαγειρέψουν και να παραγγείλουν από κάποια ψησταριά.

Κοκορέτσι και αρνί στη σούβλα στην Αργολίδα. Φωτογραφίες: Εurokinissi

Έρημοι οι δρόμοι στην Αθήνα

Η πλειοψηφία των Αθηναίων έμεινε στα σπίτια της από το πρωί τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα για τους περιορισμούς στην κυκλοφορία.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάλλου βρίσκεται από το πρωί επί ποδός και  με συνεχείς περιπολίες που διενεργεί ελέγχει το μέτρο της απαγόρευσης συνάθροισης σε αυλές και κήπους για το ψήσιμο του παραδοσιακού οβελία.

Οι Αρχές έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι φέτος δεν μπορούμε να επισκεφθούμε φίλους και συγγενείς για το πασχαλινό τραπέζι και για το λόγο αυτό ελέγχονται εξονυχιστικά και οι έξοδοι με τον κωδικό Β4, δηλαδή για την παροχή βοήθειας σε άτομο που έχει ανάγκη.

Το ψήσιμο του οβελία δεν απαγορεύεται, απαγορεύεται όμως η συνάθροιση πολλών ατόμων σε αυλές και πιλοτές καθώς και οι μετακινήσεις σε σπίτια φίλων και συγγενών.

Φαίνεται πως τόσοι οι Αθηναίοι όσο και οι κάτοικοι άλλων περιοχών τήρησαν το μέτρο.

Στους δρόμους 5.000 αστυνομικοί

Στους δρόμους αυτές τις ημέρες βρίσκονται συνολικά 5.000 αστυνομικοί σε όλη τη χώρα και οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων γίνονται ακόμη και με drone.

Μάλιστα την Κυριακή του Πάσχα δεν αποκλείεται να διενεργηθούν έλεγχοι ακόμη και σε ταράτσες, με την παρουσία εισαγγελέων.

Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα – Τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

Σημειώνεται ότι από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, όπως έχει ανακοινωθεί, αυστηροποιούνται ακόμα περισσότερο τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, από το Μεγάλο Σάββατο στις 21:00 και έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα (προς Τρίτη) έχει επεκταθεί σε όλη την χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4, θα ελέγχεται σαρωτικά και ενδελεχώς σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα.

Καταχρηστική και παραπειστική της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι 1.000 ευρώ για κάθε άτομο είναι το πρόστιμο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο του αρνιού, ενώ όπως επισημαίνουν παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και αυτόφωρο, με το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024