Σοκ με το Charles de Gaulle – Θετικοί στον κοροναϊό σχεδόν οι μισοί ναύτες του αεροπλανοφόρου
Τουλάχιστον 940 ναύτες από το σύνολο των 2.300 ναυτών του προσωπικού του ναυτικού σχηματισμού του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό.
Τουλάχιστον 940 ναύτες από το σύνολο των 2.300 ναυτών του προσωπικού του ναυτικού σχηματισμού του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό.
Σύμφωνα με την υγειονομική υπηρεσία του στρατού της Γαλλίας (SSA) 940 μέλη πληρώματος βρέθηκαν θετικά, 645 αρνητικά και για τα υπόλοιπα τα αποτελέσματα εκκρεμούν.
Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 668 κρούσματα.
«Η μόλυνση στο αεροπλανοφόρο είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός (…) Θα υπάρξουν αναμφίβολα συνέπειες όταν τελειώσει η κρίση» δήλωσε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας η Δρ Μαριλίν Ζενερό, επικεφαλής της SSA.
Αργότερα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί ανέβασε ακόμη περισσότερο τα νούμερα, λέγοντας στο κοινοβούλιο ότι 1.081 από τα 2.010 διαγνωστικά τεστ έχουν βρεθεί θετικά.
Συνολικά 545 ναύτες έχουν εκδηλώσει συμπτώματα και 24 από αυτούς νοσηλεύονται, όπως πρόσθεσε η ίδια.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας