Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Ο Όρμπαν επιμένει για την εκκένωση νοσοκομείων παρά τις επικρίσεις

Κοροναϊός: Ο Όρμπαν επιμένει για την εκκένωση νοσοκομείων παρά τις επικρίσεις

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, υπεραμύνεται της αμφιλεγόμενης απόφασής του εκκένωσης των νοσοκομείων από όλους τους υπόλοιπους ασθενείς, εκτός από αυτους με κοροναϊό.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν υπεραμύνθηκε σήμερα της αμφιλεγόμενης απόφασής του να απελευθερώσει χιλιάδες νοσοκομειακές κλίνες για να διατεθούν σε ασθενείς της νόσου Covid-19, παρά τις επικρίσεις ειδικών που επισημαίνουν ότι αυτή η απόφαση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων που πάσχουν από άλλες σοβαρές ασθένειες.

Την 7η Απριλίου, το ουγγρικό υπουργείο Υγείας διέταξε τα νοσοκομεία να κρατήσουν διαθέσιμο τουλάχιστον το 60% των περίπου 70.000 κλινών της χώρας για τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό κι αν χρειαζόταν να έδιναν εξιτήριο σε άλλους ασθενείς.

«Βρισκόμαστε μεσούσης μιας μεγάλης επιχείρησης στρατιωτικού τύπου, που προκαλεί δυσφορία», είπε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός στην εβδομαδιαία παρέμβασή του στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο.

«Προφανώς, πρόκειται για μια ενοχλητική απόφαση, όμως δεν υπάρχει άλλη λύση» τόνισε.

Από τότε που τα νοσοκομεία εφάρμοσαν το μέτρο, τα ουγγρικά ΜΜΕ μεταδίδουν όλο και περισσότερες μαρτυρίες ασθενών ή οικογενειών που δεν έχουν καμία άλλη εναλλακτική νοσηλείας παρά το σπίτι για νοσούντες που έχουν ανάγκη από φροντίδα, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας.

Η Ουγγαρία, με πληθυσμό περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, καταμετρά σχεδόν 1.800 κρούσματα της Covid-19 και 156 θανάτους.

Όμως, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά στη χώρα, που «εισέρχεται σε μια φάση μαζικής μόλυνσης».

«Ελπίζουμε για το καλύτερο, όμως προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα» υπογράμμισε.

Η απόλυση δύο διευθυντών νοσοκομείων που δεν εφάρμοσαν τη διαταγή εκκένωσης των νοσοκομείων πυροδότησε διαμαρτυρίες εκ μέρους του προσωπικού.

Ειδικοί τονίζουν ότι το υπάρχον ποσοστό μόλυνσης στην Ουγγαρία δεν δικαιολογεί αυτήν την απόφαση. «Δεν είναι δυνατόν 30.000 άνθρωποι να αρρωστήσουν την ίδια στιγμή» εξήγησε χθες ο Φέρεντς Φάλους, πρώην αρχίατρος.

Αντιθέτως, «θα είναι καταστροφή εάν ασθενείς που δεν πάσχουν από τον κοροναϊό και χρήζουν 24ωρης φροντίδας να σταλούν πίσω στις οικογένειές τους» επισήμανε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να εγκαταστήσει προσωρινά νοσοκομεία για τους ασθενείς της Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024