Μαίνεται η κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων που πλήττονται από τον κοροναϊό.

Την… σπίθα της αντιπαράθεσης άναψε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν, με ανάρτησή του το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «πάρτι με χρήματα που θα έπρεπε να πηγαίνουν στους επιστήμονες».

Μάλιτα, ο κ, Τσίπρας τόνισε ότι θα ζητήσει κοινοβουλευτική λογοδοσία από τον πρωθυπουργό για το θέμα.

Η κυβερνητική απάντηση δόθηκε δια «στόματος» υπουργείου Εργασίας, το οποίο και είναι αρμόδιο για τα προγράμματα Voucher.

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας

«Δεν περιμένει κανείς από τον κ. Τσίπρα να κατανοήσει πώς λειτουργεί η οικονομία, η αγορά και ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Οι Έλληνες πληρώσαμε, άλλωστε, πολύ ακριβά δίδακτρα επί 4,5 χρόνια, όσο ο ίδιος κυβερνούσε ανερμάτιστα τη χώρα» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι τα προγράμματα τηλεκατάρτισης, μέσω επιταγών κατάρτισης (voucher), έχουν θεσμοθετηθεί από το 2011 και χρησιμοποιούνται έκτοτε ως η διαφανέστερη μέθοδος, καθώς η επιλογή του παρόχου κατάρτισης γίνεται από τον ίδιο τον καταρτιζόμενο, επιτρέποντας στους ωφελούμενους εργαζόμενους ή ανέργους να επιλέξουν εκείνοι το αντίστοιχο πρόγραμμα» ανέφερε το υπουργείο Εργασίας.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι, σε κάθε περίπτωση, τυχόν αστοχίες, ιδίως αναφορικά με μη επαρκή ΚΕΚ, θα αξιολογηθούν και θα διορθωθούν άμεσα.

Επιπλέον, το υπουργείο Εργασίας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «εμμονή με τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους», προσθέτοντας πως «είτε αγνοεί πλήρως ότι τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών υλοποιούνται με αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ είτε σπεκουλάρει με το ύψος των διαθεσίμων στο Ταμείο του κράτους, για να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας. Μάλλον και τα δύο».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος πως «όλοι μαζί, ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε και θα βγούμε όρθιοι και από αυτήν την κρίση».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr