Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το υπ. Εργασίας «απαντά» στον Τσίπρα: Είτε αγνοεί τι γίνεται είτε σπεκουλάρει

Το υπ. Εργασίας «απαντά» στον Τσίπρα: Είτε αγνοεί τι γίνεται είτε σπεκουλάρει

Μαίνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων που πλήττονται από τον κοροναϊό

Μαίνεται η κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων που πλήττονται από τον κοροναϊό.

Την… σπίθα της αντιπαράθεσης άναψε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν, με ανάρτησή του το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «πάρτι με χρήματα που θα έπρεπε να πηγαίνουν στους επιστήμονες».

Μάλιτα, ο κ, Τσίπρας τόνισε ότι θα ζητήσει κοινοβουλευτική λογοδοσία από τον πρωθυπουργό για το θέμα.

Η κυβερνητική απάντηση δόθηκε δια «στόματος» υπουργείου Εργασίας, το οποίο και είναι αρμόδιο για τα προγράμματα Voucher.

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας

«Δεν περιμένει κανείς από τον κ. Τσίπρα να κατανοήσει πώς λειτουργεί η οικονομία, η αγορά και ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Οι Έλληνες πληρώσαμε, άλλωστε, πολύ ακριβά δίδακτρα επί 4,5 χρόνια, όσο ο ίδιος κυβερνούσε ανερμάτιστα τη χώρα» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι τα προγράμματα τηλεκατάρτισης, μέσω επιταγών κατάρτισης (voucher), έχουν θεσμοθετηθεί από το 2011 και χρησιμοποιούνται έκτοτε ως η διαφανέστερη μέθοδος, καθώς η επιλογή του παρόχου κατάρτισης γίνεται από τον ίδιο τον καταρτιζόμενο, επιτρέποντας στους ωφελούμενους εργαζόμενους ή ανέργους να επιλέξουν εκείνοι το αντίστοιχο πρόγραμμα» ανέφερε το υπουργείο Εργασίας.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι, σε κάθε περίπτωση, τυχόν αστοχίες, ιδίως αναφορικά με μη επαρκή ΚΕΚ, θα αξιολογηθούν και θα διορθωθούν άμεσα.

Επιπλέον, το υπουργείο Εργασίας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «εμμονή με τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους», προσθέτοντας πως «είτε αγνοεί πλήρως ότι τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών υλοποιούνται με αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ είτε σπεκουλάρει με το ύψος των διαθεσίμων στο Ταμείο του κράτους, για να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας. Μάλλον και τα δύο».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος πως «όλοι μαζί, ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε και θα βγούμε όρθιοι και από αυτήν την κρίση».

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024