Οικονόμου : Δεν απαγορεύεται το ψήσιμο, απαγορεύονται ο συνωστισμός και οι άσκοπες μετακινήσεις
«Τα μέχρι τώρα συμπεράσματα δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα», δήλωσε ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, αναφερόμενος στα μέτρα "Πολυτεχνείου" της ΕΛΑΣ για το τριήμερο του Πάσχα.
«Τα μέχρι τώρα συμπεράσματα δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα», δήλωσε ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, αναφερόμενος στα μέτρα «Πολυτεχνείου» της ΕΛΑΣ για το τριήμερο του Πάσχα.
Σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα, ο κ. Οικονόμου είπε πως δεν απαγορεύεται το ψήσιμο απαγορεύονται ο συνωστισμός και οι άσκοπες μετακινήσεις.
Η Ελλάδα, ωστόσο, βρίσκεται πολύ ψηλά ως προς στην ανταπόκριση προς τα μέτρα σε σχέση με τις άλλες χώρες και εξήγησε πως το αστυνομικό προσωπικό θα ενεργήσει με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα σε κάθε περίπτωση.
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που παρά τις εκκλήσεις, τις συστάσεις και τους περιορισμούς δεν υπακούν και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Σε περίπτωση συνάθροισης πιστών σε εκκλησίες θα υπάρξει παρέμβαση. Η πλειοψηφία ιερέων και πολιτών, όμως, δείχνει να συμμορφώνεται, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι σε συνεννόηση με τους ιερείς.
Στη συνέχεια έκανε έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα. «Να σεβαστούμε την ιερότητα των ημερών και τη δύσκολη θέση των ιερέων», είπε.
Έκκληση προς τους πολίτες έκανε επίσης και για αλληλοσεβασμό, κυρίως στις πολυκατοικίες, να μην δημιουργήσουν οι κάτοικοι προβλήματα στην ομαλή κοινωνική συμβίωση.
Σημαντικός είναι ο έλεγχος των άσκοπων μετακινήσεων, τόνισε, καθώς αυτό θα συμβάλει στην πιο γρήγορη άρση των μέτρων.
«Αν τα πάμε καλά αυτό το τριήμερο θα παίξει σημαντικό ρόλο για να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στην άρση των μέτρων».
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442