Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πότε θα λήξει η καραντίνα των ηλικιωμένων;

Κοροναϊός : Πότε θα λήξει η καραντίνα των ηλικιωμένων;

Στην ανάγκη οι ηλικιωμένοι να παραμείνουν στα σπίτια τους αναφέρθηκε χθες για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην ανάγκη οι ηλικιωμένοι να παραμείνουν στα σπίτια τους αναφέρθηκε χθες για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότεροι είναι οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες όσο υπάρχει διασπορά του ιού», σημείωσε ο καθηγητής και πρόσθεστε ότι τα άτομα τρίτης ηλικίας και όλοι όσοι έχουν χρόνιες παθήσεις θα είναι οι τελευταίοι για τους οποίους θα αρθούν τα μέτρα.

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε επιστολή που έλαβε από ηλικιωμένο για να πει ότι είναι επικίνδυνο να «ανοίξουμε» τις επαφές για τις ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους.

«Είναι επικίνδυνο για τους ίδιους και δυστυχώς δεν θα ήταν σωστό σε αυτή τη φάση να δουν και να αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

«Θα αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους, αλλά αυτό δεν θα γίνει πολύ σύντομα», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο είναι χαμηλό το επίπεδο της ανοσίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Επιτροπή δεν είναι προφήτες για να γνωρίζει ακριβώς πότε θα τελειώσει η πανδημία, όμως καθώς η δραστηριότητα της νόσου είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας, ενδέχεται να καταφέρουμε σύντομα να «ανοίξουμε τις πόρτες μας στους ηλικιωμένους».

«Αν τα μέτρα δουλέψουν και δεν έχουμε διασπορά στην κοινότητα θα έρθει σύντομα αλλά όχι πολύ σύντομα. Δεν θέλω τα πω πότε. Δεν είμαστε προφήτες. Θα δούμε δεδομένα και αποφασίζουμε».

Όπως εξήγησε, αυτό δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί, καθώς στη χώρα υπάρχει μικρό επίπεδο ανοσίας και έτσι δεν μπορούμε να «ανοίξουμε εύκολα τις πόρτες στις μεγάλες ηλικίες, διότι κινδυνεύουν». Αυτό θα καταστεί δυνατό όταν θα υπάρχει μηδενική κίνηση του ιού στη χώρα, δηλαδή κανένα καταγεγραμμένο κρούσμα επί μία εβδομάδα, ή όταν θα υπάρχει αποτελεσματικό εμβόλιο.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024