Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απαγόρευση κυκλοφορίας : Διπλάσια τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας : Διπλάσια τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις

Περίπου 5.000 αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, της Ομάδας ΔΙΑΣ της Ασφάλειας και της Τροχαία έχουν επωμιστεί όλων των επιχειρησιακών σχεδίων αποτροπής της διασποράς του κοροναϊού το κρίσιμο εορταστικό τριήμερο, δηλαδή από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχαωω

Διπλασιασμό των προστίμων για άσκοπη μετακίνηση και σαρωτικούς ελέγχους από την ΕΛ.ΑΣ, ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο οι νόμοι που έχει θεσπίσει το Κράτος για την αντιμετώπιση του κοροναϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Όλοι ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα διαφορετικά από άλλες χρονιές και 9 στους 10 συμπολίτες μας θα ακολουθήσουν τις οδηγίες» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, ευχαριστώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για τη συμμόρφωση με τα μέτρα αυτοπεριορισμού.

Στον αντίποδα, «την ίδια ώρα ένας στους δέκα συμπολίτες μας «δηλώνουν ευθαρσώς ότι θα κάνουν ετοιμασίες λες και δεν έχει γίνει τίποτα ή ο ιός θα υπολογίσει ότι είναι Πάσχα» εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε ότι με αυτά τα δεδομένα «είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε δύο πρόσθετα μέτρα».

Τα μέτρα

Από το Μ. Σάββατο στις 21:00 έως και την Δευτέρα του Πάσχα στις 24:00, επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη (κωδικός Β4) θα ελέγχεται «σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς» από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα.

Καταχρηστική χρήση συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο για τον οδηγό και αφαίρεση πινακίδων και 150 για τον συνοδηγό.

Η αστυνομία θα περιπολεί σε στενά και όχι μόνο σε κεντρικούς δρόμους ενώ το ελικόπτερο και το drone της αστυνομίας θα δίνουν εικόνες από ταράτσες.

Πάντως έχει δοθεί εντολή να ελέγχεται κάθε καταγγελία που θα λαμβάνει το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και περιπολικό θα στέλνεται στο σημείο για να γίνεται η διασταύρωση της πληροφορίας.

Οι έλεγχοι σε διόδια και κεντρικούς δρόμους της Αθήνας θα είναι ενισχυμένοι και οι εντολές που έχουν πάρει τα πληρώματα των περιπολικών είναι να μην αφήνουν κανέναν να περάσει χωρίς να έχει επαρκείς αιτιολογίες για τη βεβαίωση που θα φέρει μαζί του για την μετακίνηση του.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί στο «πόδι»

Περίπου 5.000 αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, της Ομάδας ΔΙΑΣ της Ασφάλειας και της Τροχαία έχουν επωμιστεί όλων των επιχειρησιακών σχεδίων αποτροπής της διασποράς του κοροναϊού το κρίσιμο εορταστικό τριήμερο, δηλαδή από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα.

Περίπου 1.250 αστυνομικοί θα περιπολούν ανά βάρδια και έχουν λάβει εντολές να έχουν νύχτα – μέρα αναμμένους τους φάρους και να προβαίνουν ανά διαστήματα σε ηχητικά σήματα προκειμένου να δηλώνουν την παρουσία τους.

Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται 1.700 εκκλησίες στην Αττική, εκ των οποίων 100 Ιεροί Ναοί στην Αθήνα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι δεν θα υπάρξουν μαζικές συναθροίσεις πιστών έξω από Ιερούς Ναούς την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο.

Δεν αποκλείουν, όμως, να υπάρχουν κάποιες αυθόρμητες κινήσεις περιφοράς του Επιταφίου ή αφής του Αγίου Φωτός.

Περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά θα ελέγχουν επίσης για ανοιχτές πόρτες εκκλησιών, ιδιαίτερα τη Μεγάλη Παρασκευή και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα υπάρχουν 150 περιπολίες ανά Αστυνομική Διεύθυνση στην Αττική προκειμένου να εμποδίσουν την μετακίνηση σε σπίτια συγγενών και φίλων για τις γιορτές.

Πού έχουν στήνονται μπλόκα

Ειδικά για την Αττική, εκτός από τα διόδια και τους παράδρομους των εθνικών οδών, πού έχουν «σφραγιστεί» ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

– Μπλόκα σε όλους τους οδικούς άξονες που οδηγούν εκτός αστικού ιστού, (λεωφόρο Μαραθώνος, Λαυρίου, Αθηνών- Σουνίου, Παραλιακή, Λεωφόρο Διονύσου, κ.λπ.).

– Έντονη παρουσία έξω από ναούς κυρίως την Μεγάλη Παρασκευή και την Ανάσταση,

– Αυξημένη επιτήρηση από σήμερα, με περιπολίες και μόνιμη παρουσία αστυνομικών στην Βαρβάκειο αγορά, στην Λαχαναγορά και στις περιφερειακές αγορές, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων και για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας,

– Αυστηρούς ελέγχους σε ανοιχτούς χώρους όπως το Ζάππειο, Φιλοπάππου, Πεδίο του Άρεως, Τατόι, άλση και πλατείες, ιδίως την ημέρα του Πάσχα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024