Οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στην Αγγλία και την Ουαλία τον Μάρτιο ήταν περισσότεροι μεταξύ των ηλικιωμένων, εκείνων με υποκείμενα νοσήματα και των ανδρών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Η Αγγλία και η Ουαλία έχουν καταγράψει μέχρι τώρα τουλάχιστον 12.000 θανάτους στα νοσοκομεία από τον κορονοϊό, όμως τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως ο πραγματικός αριθμός των θανάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, όταν σε αυτόν περιληφθούν οι θάνατοι στην κοινότητα, όπως σε οίκους ευγηρίας.

Η ανάλυση του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών Στοιχείων (ONS) όλων των θανάτων που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα για τον Μάρτιο έδειξε ότι στο 8% εμπλέκεται ο κορονοϊός, καθιστώντας τον την τρίτη πιο συχνή υποκείμενη αιτία θανάτου μετά την άνοια, περιλαμβανομένου του Αλτσχάιμερ, και τη στεφανιαία καρδιακή νόσο.

Από τους 3.912 θανάτους στους οποίους εμπλέκεται ο κορονοϊός, εξακριβώθηκε ότι αυτός ήταν η υποκείμενη αιτία θανάτου στο 86% των περιπτώσεων.

Λίγο πάνω από το 90% των ανθρώπων που πέθαναν είχαν τουλάχιστον ένα προϋπάρχον πρόβλημα υγείας, με τη στεφανιαία καρδιακή νόσο να είναι το πιο συχνό. Το ποσοστό των θανάτων μεταξύ των ανδρών από τον κορονοϊό ήταν διπλάσιο σε σχέση με αυτό των γυναικών, σύμφωνα με το ONS.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης πως το ποσοστό θανάτου αυξάνεται σημαντικά σε κάθε ηλικιακή κατηγορία από 55 ετών και πάνω στους άνδρες και από 65 ετών και πάνω στις γυναίκες. Ένας στους πέντε θανάτους είναι στην ηλικιακή κατηγορία από 80 έως 84 έτη, και δεν έχουν σημειωθεί θάνατοι στους κάτω των 14 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο