Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Παρατείνεται για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες το lockdown στη Βρετανία

Κοροναϊός: Παρατείνεται για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες το lockdown στη Βρετανία

Οι περιορισμοί κυκλοφορίας θα παραμείνουν για πολύ καιρό στην χτυπημένη από τον κοροναϊό Βρετανία.

Η παράταση του lockdown για τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες ανακοινώθηκε στη Βρετανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, ο οποίος αντικαθιστά τον Μπόρις Τζόνσον που αναρρώνει από τον κοροναϊό, ανακοίνωσε ότι οι αρμόδιες αρχές μελέτησαν τα δεδομένα και έκριναν απαραίτητο να παραταθεί η περίοδος του κατ’ οίκον περιορισμού στη χώρα.

Ο Ράαμπ ομολόγησε ότι δεν έχει κατέβει ακόμα αρκετά ο ρυθμός διασπορά του ιού, κυρίως στα νοσοκομεία και τα γηροκομεία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς συμβούλους της βρετανικής κυβέρνησης, οποιαδήποτε αλλαγή στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δεύτερο κύμα του ιού, με περισσότερα κρούσματα και θανάτους.

Έτσι, κατά τον Ράαμπ, η πρόωρη άρση των μέτρων θα ήταν επιζήμια τόσο στην υγεία των πολιτών όσο και στην οικονομία.

Ο αναπληρωτής του Μπόρις Τζόνσον ότι ίσως υπάρξει μία μεταβατική περίοδος μέχρι την ολική άρση του lockdown.

Aν και υπάρχει έντονη πίεση στη βρετανική κυβέρνηση να αποκαλύψει τη στρατηγική της εξόδου της από το lockdown, ο Ράαμπ δεν αποκάλυψε τίποτα στους δημοσιογράφους.

Οι εφιαλτικοί αριθμοί στην Βρετανία

Οι θάνατοι από τον νέο κοροναϊό στην Αγγλία και την Ουαλία τον Μάρτιο ήταν περισσότεροι μεταξύ των ηλικιωμένων, εκείνων με υποκείμενα νοσήματα και των ανδρών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Η Αγγλία και η Ουαλία έχουν καταγράψει μέχρι τώρα τουλάχιστον 12.000 θανάτους στα νοσοκομεία από τον κοροναϊό, όμως τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως ο πραγματικός αριθμός των θανάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, όταν σε αυτόν περιληφθούν οι θάνατοι στην κοινότητα, όπως σε οίκους ευγηρίας.

Η ανάλυση του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών Στοιχείων (ONS) όλων των θανάτων που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα για τον Μάρτιο έδειξε ότι στο 8% εμπλέκεται ο κοροναϊός, καθιστώντας τον την τρίτη πιο συχνή υποκείμενη αιτία θανάτου μετά την άνοια, περιλαμβανομένου του Αλτσχάιμερ, και τη στεφανιαία καρδιακή νόσο.

Από τους 3.912 θανάτους στους οποίους εμπλέκεται ο κοροναϊός, εξακριβώθηκε ότι αυτός ήταν η υποκείμενη αιτία θανάτου στο 86% των περιπτώσεων.

Λίγο πάνω από το 90% των ανθρώπων που πέθαναν είχαν τουλάχιστον ένα προϋπάρχον πρόβλημα υγείας, με τη στεφανιαία καρδιακή νόσο να είναι το πιο συχνό. Το ποσοστό των θανάτων μεταξύ των ανδρών από τον κοροναϊό ήταν διπλάσιο σε σχέση με αυτό των γυναικών, σύμφωνα με το ONS.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης πως το ποσοστό θανάτου αυξάνεται σημαντικά σε κάθε ηλικιακή κατηγορία από 55 ετών και πάνω στους άνδρες και από 65 ετών και πάνω στις γυναίκες. Ένας στους πέντε θανάτους είναι στην ηλικιακή κατηγορία από 80 έως 84 έτη, και δεν έχουν σημειωθεί θάνατοι στους κάτω των 14 ετών.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024