Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Γ.Γ Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία

H Γ.Γ Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία

Για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών, με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων, των φιλοξενουμένων και των αιτουσών φιλοξενίας και προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των ξενώνων φιλοξενίας, η ΓΓΟΠΙΦ έχει εξασφαλίσει καταλύματα για την προσωρινή, δωρεάν φιλοξενία και σίτιση των γυναικών, θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και των ανήλικων παιδιών τους, σε συνεργασία με την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία

«Τα συμβουλευτικά κέντρα, οι ξενώνες φιλοξενίας και η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, λειτουργούν και παρέχουν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής στήριξης και φιλοξενίας. Συγκεκριμένα, η γραμμή SOS 15900 είναι 24ης λειτουργίας. Ταυτόχρονα, μπορεί να σταλεί και e-mail στο sos15900@isotita.gr» αναφέρει η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σχετικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κοροναϊό.

Όπως επισημαίνει, «για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών, με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων, των φιλοξενουμένων και των αιτουσών φιλοξενίας και προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των ξενώνων φιλοξενίας, η ΓΓΟΠΙΦ έχει εξασφαλίσει καταλύματα για την προσωρινή, δωρεάν φιλοξενία και σίτιση των γυναικών, θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και των ανήλικων παιδιών τους, σε συνεργασία με την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα εξέτασής τους από ιατροδικαστές και παρακολούθησης των τέκνων τους από εξειδικευμένους επιστήμονες του «Χαμόγελου του Παιδιού». Τα καταλύματα αυτά θα λειτουργούν επικουρικά προς εξυπηρέτηση των αναγκών των ξενώνων φιλοξενίας, για όσο χρονικό διάστημα εφαρμόζονται τα έκτακτα μέτρα για τη μείωση διασποράς του κοροναιού Covid-19».

Συγκεκριμένες οδηγίες

Παράλληλα, έχουν σταλεί συγκεκριμένες οδηγίες σε όλο το δίκτυο για τη διαδικασία παραπομπής γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας σε ασφαλείς χώρους διαμονής για επείγουσες περιπτώσεις, ενώ, με μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, έχει διασφαλιστεί και η τήρηση του κείμενου θεσμικού πλαισίου μετακινήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «όλα τα στελέχη του δικτύου είναι στην πρώτη γραμμή και με επάρκεια επιτελούν τα καθήκοντά τους και, υπό τις τρέχουσες, δύσκολες συνθήκες. Οι επόπτριες και τα στελέχη του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), που έχουν την επιστημονική εποπτεία των συμβουλευτικών κέντρων και ξενώνων φιλοξενίας, βρίσκονται σε άμεση και καθημερινή συνεργασία με το σύνολο των στελεχών των δομών του δικτύου και της ΓΓΟΠΙΦ για την αντιμετώπιση κάθε ανάγκης, που προκύπτει».

«Μένουμε σπίτι. Μένουμε ασφαλείς» τονίζει η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, παραπέμποντας για περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.isotita.gr και www.womensos.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024