Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Σάλος στην Ιταλία με μαφιόζους που «σπάνε» την καραντίνα

Κοροναϊός: Σάλος στην Ιταλία με μαφιόζους που «σπάνε» την καραντίνα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, εισαγγελικές αρχές στην Ιταλία διερευνούν τις καταγγελίες ότι μέλη της μαφίας της Σικελίας έσπασαν την καραντίνα διοργανώνοντας νεκρώσιμη πομπή και κηδεία

Κι ενώ στην Ιταλία οι νεκροί συνεχίζουν να θάβονται χωρίς να υπάρχει κοντά τους -σε πολλές περιπτώσεις- ούτε ένας δικός τους άνθρωπος λόγω των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού, η Μαφία της Σικελίας φέρεται να έσπασε την καραντίνα κηδεύοντας τον αδελφό πρώην αφεντικού της Κόζα Νόστρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, εισαγγελικές αρχές στην Ιταλία διερευνούν τις καταγγελίες ότι μέλη της μαφίας της Σικελίας έσπασαν την καραντίνα διοργανώνοντας νεκρώσιμη πομπή και κηδεία.

Όπως αποδεικνύεται από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεκάδες συγγενείς και φίλοι συνοδεύουν τον 70χρονο Ροζάριο Σπαράτσιο στην τελευταία του οικία.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε ηλικία αδελφό του Λουίτζι Σπαράτσιο, ο οποίος υπήρξε από τα μεγάλα αφεντικά της Κόζα Νόστρα τη δεκαετία του ’90.

Ο αδερφός του αποθανόντος, Λουίτζι Σπαράτσιο, κάποτε θεωρούνταν ο πιο ισχυρός μαφιόζος στην ανατολική Σικελία και ήταν πολύ κοντά στο αφεντικό των αφεντικών της Σικελίας, τον Νίτο Σανταπάολα.

Στον Σπαράτσιο μάλιστα είχε ανατεθεί η διατήρηση των σχέσεων της Κόζα Νόστρα με τη μαφιόζικη Ντραγκέτα της Καλαβρίας στην ιταλική ηπειρωτική χώρα, προτού, το 1994, αποφασίσει να συνεργαστεί με τις αρχές.

Πηγή: The Guardian

Σάλος στην Ιταλία

Την είδηση για την πομπή της κηδείας με δεκάδες ανθρώπους έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «La Gazzetta del Sud» και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς η Ιταλία έχει τεθεί από τις αρχές Μαρτίου σε αυστηρό lockdown, το οποίο απαγορεύει όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις και τελετές, συμπεριλαμβανόμενων των γάμων και των κηδειών.

«Όταν σε όλη την Ιταλία δεν τελούνται γάμοι και κηδείες, είναι δυνατόν στη Μεσίνα τόσοι άνθρωποι να συνοδεύουν τη σορό του αδελφού ενός αφεντικού της μαφίας στο νεκροταφείο;» αναρωτιέται ο πρόεδρος της επιτροπής κατά της μαφίας στη Σικελία.

«Πίσω από τη νεκροφόρα φαίνονται αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και φίλοι του εκλιπόντος» σημειώνει ο ίδιος, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες από την κηδεία.

Από την πλευρά της, η οικογένεια του εκλιπόντος δήλωσε πως «πρέπει να μας αφήσετε στον πόνο μας, δεν πήραμε τίποτα από κανέναν». «Είμαστε καλοί άνθρωποι. Εάν ήμασταν πραγματικά αυτά τα αφεντικά της μαφίας που ισχυρίζεστε, δεν θα τολμούσατε να μας επιτεθείτε» σχολίασε ένας από τους συγγενείς στο Facebook.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024