Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : 578 νεκροί σε μία ημέρα στην Ιταλία - Πάνω από 21.000 θάνατοι

Κοροναϊός : 578 νεκροί σε μία ημέρα στην Ιταλία – Πάνω από 21.000 θάνατοι

Μπορεί η Ιταλία να κοιτάζει την επόμενη μέρα έχοντας ήδη προχωρήσεις σε σταδιακή άρση μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και οι αριθμοί των τελευταίων εβδομάδων να είναι καλύτεροι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η Ιταλία... ξεμπέρδεψε με τον κοροναϊό

Μπορεί η Ιταλία να κοιτάζει την επόμενη μέρα έχοντας ήδη προχωρήσεις σε σταδιακή άρση μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και οι αριθμοί των τελευταίων εβδομάδων να είναι καλύτεροι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η Ιταλία… ξεμπέρδεψε με τον κοροναϊό.

Αντιθέτως, καθημερινά η Πολιτική Προστασία ανακοινώνει εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες νέα κρούσματα, με συνέπεια να μεγαλώνουν συνεχώς οι αριθμοί σε αυτές τις δύο κατηγορίες.

Το θετικό, όμως, είναι ότι μειώνεται συνεχώς αυτός όσων χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, άρα και τα εν δυνάμει θύματα.

Όπως και να έχει, ακόμη ένα 24ωρο πέρασε και στη γειτονική χώρα έμαθαν σήμερα ότι κατά τη διάρκεια αυτού έχασαν τη ζωής του 578 άνθρωποι και υπήρξαν 2.667 νέα κρούσματα.

Άρα, μέχρι στιγμής η Ιταλία μετράει 21.645 θανάτους και 165.155 κρούσματα συνολικά, δηλαδή υπολογίζοντας σε αυτά νεκρούς αλλά και όσους έχουν αναρρώσει.

Συνεχίζεται έτσι, για 5η σερί μέρα, η μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που υπάρχει η αισιοδοξία ότι τα χειρότερα έχουν περάσει.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει αισθητή μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες (305 λιγότερα κρούσματα) ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 24 λιγότεροι άνθρωποι. Οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας, για δωδέκατη συνεχή ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, ενώ περιορίζονται και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο. Οι θεραπευμένοι είναι, όμως, 733 λιγότεροι από χθες.

Η ιταλική κυβέρνηση και η ομάδα ειδικών που έχει ορίσει, σχεδιάζει την βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα, με πιθανή επαναλειτουργία, την ερχόμενη εβδομάδα, των βιομηχανιών μετάλλου, της μόδας και της παραγωγής αυτοκινήτων.

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει διαφορετικά ωράρια λειτουργίας για δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές εταιρίες και βιομηχανίες

Σύμφωνα, δε, με τον ιταλικό Τύπο, η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή διαφορετικών ωραρίων λειτουργίας για δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές εταιρίες και βιομηχανίες σε ό,τι αφορά την προσπάθεια βαθμιαίας επιστροφής στην καθημερινότητα, από τις 4 Μαίου και έπειτα.

Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούσε να επιτραπεί και στα δημόσια μέσα μεταφοράς να μην δεχθούν τεράστια πίεση τις πρώτες πρωινές ώρες. Όπως έχει διαρρεύσει έως τώρα, στα λεωφορεία και στα μετρό των ιταλικών πόλεων, οι επιβάτες ταξιδεύουν, πολύ πιθανά, όλοι καθιστοί, αφήνοντας ανάμεσά τους, πάντα, μια κενή θέση.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε, εξέδωσε σήμερα νέα απόφαση βάσει της οποίας οι κατά τόπους νομάρχες, μαζί με τις υπηρεσίες του ιταλικού δημόσιου συστήματος υγείας, θα πρέπει να κινητοποιηθούν για την λεπτομερή εξακρίβωση της τήρησης των συνθηκών ασφαλείας, σε όλους τους χώρους εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα εμπορικά καταστήματα.

Η ιταλική κυβέρνηση, με απόφαση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, έχει προχωρήσει στην σύσταση δεκαεπταμελούς ειδικής «επιχειρησιακής ομάδας δράσης», με επικεφαλής τον μάνατζερ Βιττόριο Κολάο.

Αποστολή της είναι να εντοπίσει, για κάθε παραγωγικό τομέα της χώρας και για το σύνολο των πολιτών, τον καταλληλότερο και ασφαλέστερο τρόπο με τον οποίο μπορούν να επιστρέψουν, σταδιακά, στους καθημερινούς ρυθμούς που τους ήταν γνώριμοι, πριν την κρίση που δημιούργησε ο κοροναϊός.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024