Δέματα με τρόφιμα σε 1.300 άτομα ξεκίνησε να μοιράζει από τη Μεγάλη Τρίτη η Μητρόπολη Καστοριάς.

«Η ιερά μητρόπολη Καστοριάς και το ιερό φιλόπτωχο ταμείο, με τις ευλογίες του μητροπολίτη Καστοριάς, κ. Σεραφείμ και όλων των πατέρων της εκκλησίας και των εθελοντριών γυναικών προσπαθεί αυτές τις άγιες ήμερες να στηρίξει κάθε οικογένεια που πραγματικά έχει ανάγκη. Υπάρχει μια μεγάλη αγκαλιά από τον Χριστό, ώστε να νιώσουν ζεστασιά» δήλωσε ο ταμίας του φιλόπτωχου ταμείου της ιεράς μητρόπολης Καστοριάς, πατέρας Ελευθέριος Σιτυλίδης, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «το ιερό έργο προσφέρεται από όλα τα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία του νομού Καστοριάς και όπου δεν μπορούν να βοηθήσουν αυτά, έρχεται να συμβάλλει το γενικό φιλόπτωχο ταμείο, είτε με υλική είτε με ηθική βοήθεια».

«Προσπαθούμε αυτές τουλάχιστον τις ημέρες, όλοι οι άνθρωποι να έχουν ένα ζεστό πιάτο φαγητό», ενημέρωσε ο ιερωμένος, για να καταλήξει, ότι «θα πρέπει όλοι μαζί, Εκκλησία και φορείς, να είμαστε ενωμένοι, όπως μας έχει διδάξει ο Χριστός για να συμπαρασταθούμε στους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες. Όπου βλέπουμε πως υπάρχει ανάγκη, καλό είναι να τρέξουμε να βοηθήσουμε, για να έρθει η Ανάσταση του Κυρίου μας σε όλα τα σπίτια των συμπολιτών μας».

Πάντως ένα είναι σίγουρο: στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε η ιερά μητρόπολη Καστοριάς με μπροστάρη τον μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ αλλά και με τη συμβολή όλων των πατέρων της εκκλησίας, επιτελεί ιερό έργο ανιδιοτελούς προσφοράς στην ακριτική μας περιοχή. Είναι η νησίδα αγάπης και ζεστασιάς για κάθε ταλαιπωρημένο από τις κακουχίες και τις ανέχειες συμπολίτη μας, ο οποίος βρίσκει καταφύγιο στην τοπική μας εκκλησία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr