Παρ' ότι δεν έχουν γίνει ειδικές μελέτες, είναι πολύ πιθανό ο κοροναϊός να μπορεί να παραμείνει ενεργός στο νεκρό σώμα για διάστημα ημερών, γι' αυτό και λαμβάνονται αυστηρά προληπτικά μέτρα προκειμένου να μη μεταδοθεί

Αίσθηση προκαλεί η υπόθεση ενός ιατροδικαστή που έχασε τη ζωή του μόλις λίγες ημέρες στην Ταϊλάνδη, αφού είχε διαγνωσθεί πως νοσούσε από κοροναϊό. Η πιο πιθανή αιτία είναι η επαφή που είχε με μια νεκρή η οποία ήταν θύμα της πανδημίας.

Το περιστατικό με τον άτυχο ιατροδικαστή έλαβε χώρα στην Μπανγκόκ και είναι η μοναδική περίπτωση στον κόσμο που είχε μια τέτοια τραγική κατάληξη, να μεταδοθεί δηλαδή ο ιός από έναν νεκρό και να κοστίσει τη ζωή σε κάποιον άλλο.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forensic and Legal Medicine, ο ιατροδικαστής εργαζόταν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, στην Μπανγκόκ. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν παρέχονται περαιτέρω πληροφορίες για την ηλικία, το φύλο ή την πρότερη κατάσταση της υγείας του θύματος.

Παρ’ ότι δεν έχουν γίνει ειδικές μελέτες, είναι πολύ πιθανό ο ιός να μπορεί να παραμείνει ενεργός στο νεκρό σώμα για διάστημα ημερών, γι’ αυτό και λαμβάνονται αυστηρά προληπτικά μέτρα προκειμένου να μη μεταδοθεί.

Αφού ο ιός μπορεί να επιβιώσει ακόμη και σε μεταλλικές επιφάνειες, είναι επόμενο να παραμένει στον ξενιστή του, δηλαδή στον νεκρό, για εύλογο χρονικό διάστημα. Ετσι, το πρώτο μέτρο που λαμβάνεται για τους νεκρούς από κοροναϊό είναι να μη γίνεται νεκροτομή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr