Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Με …διαψεύσεις συντηρείται το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Κοροναϊός : Με …διαψεύσεις συντηρείται το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Δεν υπήρξε καμία αναφορά σε εκλογές υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις ερμηνείες που δόθηκαν στη φράση του πρωθυπουργού περί λογοδοσίας μετά το τέλος της πανδημίας. Ωστόσο η δικομματική πόλωση που καλλιεργείται επιτρέπει συντηρεί το σενάριο των εκλογών του ...κοροναϊού

Μέσω των διαψεύσεων συντηρείται το σενάριο των πρόωρων εκλογών στον απόηχο του διαγγέλματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις ερμηνείες που δόθηκαν στην αποστροφή του πρωθυπουργού για λογοδοσία μετά το τέλος της πανδημίας.

Τι …κράτος θέλουμε

Μάλιστα ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι στο χτεσινό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπήρξε καμία αναφορά για εκλογές.

Αντίθετα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπάρχει ιδεολογική αναφορά του κ. Μητσοτάκη, που δεν σχολιάστηκε από την αντιπολίτευση και αυτή η αναφορά έχει να κάνει με το «τι κράτος θέλουμε».

«Σε κανένα σημείο του μηνύματος του πρωθυπουργού δεν υπήρχε αναφορά σε εκλογές» είπε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε:

«Υπήρχε και μία σοβαρή ιδεολογική αναφορά η οποία δεν συζητήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, που έχει να κάνει με το τι κράτος θέλουμε. Θέλουμε ένα αποτελεσματικό κράτος. Αυτό είπε ο πρωθυπουργός. Γιατί η εμπιστοσύνη εμπεδώνεται από ένα αποτελεσματικό κράτος» επισήμανε ο κ. Πέτσας.

Πάντως οι διαψεύσεις αυτές από πλευράς μεγάρου Μαξίμου όσο και αν φαίνεται παράδοξο συντηρούν την φιλολογία για εκλογές …κοροναϊού.

Πολιτική νομιμοποίηση γι’ αυτά που έρχονται

Άλλωστε το διακύβευμα το οικονομικό lockdown, τα περιοριστικά μέτρα και η διεθνής κατάσταση σε όλα τα επίπεδα έχουν αλλάξει ριζικά το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό τοπίο.

Είναι βέβαιο ότι θα απαιτηθεί πολιτική νομιμοποίηση για όλα όσα έρχονται, όποια και αν είναι αυτά και σε όποια κατεύθυνση και αν κινούνται.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πολλοί πιστεύουν ότι οι πολιτικές για τη συγκράτηση και ανάσχεση της ύφεσης, το σχέδιο για την επανεκκίνηση της χώρας και την αναστήλωση της οικονομίας, οι τυχόν θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται στις δομές του κράτους, ξεφεύγουν από το πλαίσιο της πολιτικής νομιμοποίησης που έδωσαν οι εκλογές του περασμένου Ιουλίου όταν το διακύβευμα για τη χώρα ήταν διαφορετικό .

Άλλωστε αρκετοί και η αντιπολίτευση αποκωδικοποίησε το χτεσινό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ένα διάγγελμα με βάση το οποίο χτίζει το αφήγημα της επόμενης μέρας της πανδημίας και κατ’ επέκταση και ένα προεκλογικό αφήγημα με ορίζοντα την πρόωρη προσφυγή σε κάλπες.

Δικομματική πόλωση

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση και ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν καλούνται να απαντήσουν στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, επιλέγουν να απαντούν αποκλειστικά στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και όχι στα άλλα κόμματα.

Μάλιστα το γεγονός αυτό το έχει σχολιάσει και η Φώφη Γεννηματά.

Σε κάθε περίπτωση η επιλογή της κυβέρνησης να πολώσει το κλίμα με τον ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας κλίμα δικομματικής σύγκρουσης, κάθε άλλο παρά ενισχυτικά λειτουργεί στη διάψευση του σεναρίου των πρόωρων εκλογών.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024