Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Συνεργασία φαρμακευτικών κολοσσών για εμβόλιο έως το 2021

Κοροναϊός : Συνεργασία φαρμακευτικών κολοσσών για εμβόλιο έως το 2021

Οι δύο φαρμακευτικοί όμιλοι θα συνδυάσουν τις καινοτόμες τεχνολογίες τους για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο με ανοσοενισχυτική ουσία εναντίον της νόσου Covid-19.

Δύο φαρμακευτικοί κολοσσοί γνωστοποίησαν σήμερα την πρόθεσή τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο με ανοσοενισχυτική ουσία εναντίον της Covid-19, μια συνεργασία από την οποία οι δύο εταιρείες ελπίζουν να έχουν αποτελέσματα έως το 2021.

Ο γαλλικός και ο βρετανικός όμιλος θα συνδυάσουν τις καινοτόμες τεχνολογίες τους για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο με ανοσοενισχυτική ουσία εναντίον της νόσου Covid-19.

«Το υποψήφιο εμβόλιο αναμένεται να εισέλθει στο στάδιο των κλινικών δοκιμών το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και στην περίπτωση επιτυχίας θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2021» ανακοίνωσαν.

Η μία φαρμακευτική «θα φέρει σε αυτήν τη συνεργασία τον αντίγονό της της πρωτεϊνης S του Covid-19» και η άλλη «την τεχνολογία του παραγωγής εμβολίων με ανοσοενισχυτική ουσία για πανδημική χρήση», όπως ανακοίνωσαν.

Ο συνδυασμός ενός πρωτεϊνικού αντιγόνου και μιας ανοσοενισχυτικής ουσίας θεωρείται μια «καλά εξακριβωμένη διαδικασία, που χρησιμοποιείται σε πολλά εμβόλια που έχουν ήδη βγει στο εμπόριο».

Την ανακοίνωση χαιρέτισε και ο «στρατηγός» στη μάχη της χώρας κατά του κοροναϊού Σωτήρης Τσιόδρας, κάνοντας λόγο για επιστημονική αλληλεγγύη και χρήση της γνώσης ενάντια στον κοινό εχθρό.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024