Δύο φαρμακευτικοί κολοσσοί γνωστοποίησαν σήμερα την πρόθεσή τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο με ανοσοενισχυτική ουσία εναντίον της Covid-19, μια συνεργασία από την οποία οι δύο εταιρείες ελπίζουν να έχουν αποτελέσματα έως το 2021.

Ο γαλλικός και ο βρετανικός όμιλος θα συνδυάσουν τις καινοτόμες τεχνολογίες τους για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο με ανοσοενισχυτική ουσία εναντίον της νόσου Covid-19.

«Το υποψήφιο εμβόλιο αναμένεται να εισέλθει στο στάδιο των κλινικών δοκιμών το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και στην περίπτωση επιτυχίας θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2021» ανακοίνωσαν.

Η μία φαρμακευτική «θα φέρει σε αυτήν τη συνεργασία τον αντίγονό της της πρωτεϊνης S του Covid-19» και η άλλη «την τεχνολογία του παραγωγής εμβολίων με ανοσοενισχυτική ουσία για πανδημική χρήση», όπως ανακοίνωσαν.

Ο συνδυασμός ενός πρωτεϊνικού αντιγόνου και μιας ανοσοενισχυτικής ουσίας θεωρείται μια «καλά εξακριβωμένη διαδικασία, που χρησιμοποιείται σε πολλά εμβόλια που έχουν ήδη βγει στο εμπόριο».

Την ανακοίνωση χαιρέτισε και ο «στρατηγός» στη μάχη της χώρας κατά του κοροναϊού Σωτήρης Τσιόδρας, κάνοντας λόγο για επιστημονική αλληλεγγύη και χρήση της γνώσης ενάντια στον κοινό εχθρό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr