Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναχωρούν για Γερμανία 35 προσφυγόπουλα - Ξεκινάει το σχέδιο μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων

Αναχωρούν για Γερμανία 35 προσφυγόπουλα – Ξεκινάει το σχέδιο μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με την εν λόγω αναχώρηση ανηλίκων προσφύγων για Γερμανία και 12 ακόμα ανηλίκων από τα νησιά για το Λουξεμβούργο, ξεκινάει να εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό σχέδιο για μετεγκατάσταση 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων σε κράτη-μέλη της ΕΕ.

Αναχώρησαν το απόγευμα της Μ. Δευτέρας 20 ανήλικοι πρόσφυγες από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας για Πειραιά και το Μ. Σάββατο 18 Απριλίου για Γερμανία.

Επίσης 20 αιτούντες άσυλο αναχωρούν σήμερα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «Στο Νησί», μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για Πειραιά με προορισμό δομές στην ενδοχώρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με την εν λόγω αναχώρηση ανηλίκων προσφύγων για Γερμανία και 12 ακόμα ανηλίκων από τα νησιά για το Λουξεμβούργο, ξεκινάει να εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό σχέδιο για μετεγκατάσταση 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων σε κράτη-μέλη της ΕΕ.

Προτεραιότητα τα ασυνόδευτα ανήλικα

Υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα ελληνικής πρωτοβουλίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που καθόρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας ως προσωπική του προτεραιότητα το ζήτημα των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης επιτεύχθηκε έπειτα από συμφωνία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τους ομόλογους υπουργούς. Τονίζεται ότι στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν η επίτροπoς Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, καθώς και η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου.

Ας σημειωθεί ότι πενήντα ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ελλάδα θα δεχτεί η Γερμανία, στο πλαίσιο του αντίστοιχου σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχέδιο αποσυμφόρησης

«Αποσυμφόρηση στα νησιά το πρώτο τρίμηνο του 2020 και σημαντική μείωση των ροών προσφύγων και μεταναστών μετά την εφαρμογή των αυξημένων μέτρων, διαπιστώνει το υπουργείο Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου εκδόθηκαν 31% περισσότερες αποφάσεις Ασύλου το Μάρτιο σε σχέση με το Φεβρουάριο, ενώ μειώνονται οι εκκρεμότητες.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δημοσιεύει το ενημερωτικό δελτίο του Μαρτίου 2020, με τα στοιχεία καταγραφής των μεταναστευτικών ροών, του συνολικού αριθμού των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), των μετακινήσεων προς την ενδοχώρα, καθώς και τα στοιχεία που αφορούν στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου και των προσφυγών.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024