Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα του Πάπα ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Μήνυμα του Πάπα ενάντια στη βία κατά των γυναικών

«Ορισμένες φορές αυτές διατρέχουν τον κίνδυνο να τους ασκείται βία, εξαιτίας μίας συγκατοίκησης της οποίας το μεγάλο βάρος εκείνες είναι αναγκασμένες να φέρουν», ανέφερε ο Ποντίφικας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέπεμψε σήμερα προειδοποίηση κατά του αυξημένου κινδύνου ενδοοικογενειακής βίας που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες, οι οποίες είναι αναγκασμένες να παραμείνουν έγκλειστες στο σπίτι τους λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

«Σήμερα θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους σας όσα κάνουν πολλές γυναίκες κι ιδίως τούτην την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, για να φροντίζουν τους άλλους: οι γυναίκες γιατροί, οι νοσοκόμες, οι αστυνομικίνες, κι οι σωφρονιστικές υπάλληλοι, οι εργαζόμενες στα καταστήματα ειδών ζωτικής ανάγκης, αλλά και οι μητέρες κι οι αδελφές, οι οποίες βρίσκονται περιορισμένες στα σπίτια τους με όλην την οικογένεια, με τα παιδιά τους, τους ηλικιωμένους, ή τους κατάκοιτους», δήλωσε ο Πάπας μετά την καθιερωμένη προσευχή του Αγγέλου.

«Ορισμένες φορές αυτές διατρέχουν τον κίνδυνο να τους ασκείται βία, εξαιτίας μίας συγκατοίκησης της οποίας το μεγάλο βάρος εκείνες είναι αναγκασμένες να φέρουν», πρόσθεσε ο Ποντίφικας.

Μέτρα για την πρόληψη της βίας

Η ιταλική κυβέρνηση έχει αποδεσμεύσει περίπου 30 εκατ. ευρώ για να διατεθούν στην πρόληψη της βίας κατά των γυναικών, «τις οποίες οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία εκθέτουν σε ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο», είχε δηλώσει την προηγούμενη Τετάρτη η υπουργός Ισότητας και Οικογένειας Έλενα Μπονέτι.

Η ίδια είχε καλέσει τις γυναίκες να καταγγέλλουν τη βία που υφίστανται και επίσης να καλούν την ειδική γραμμή βοηθείας. Επίσης ανήγγειλε την «ενίσχυση της λειτουργίας της εφαρμογής μέσω κινητού YouPol, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του σήματος γεωεντοπισμού σε περιπτώσεις έμφυλης βίας» από την αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024