Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέπεμψε σήμερα προειδοποίηση κατά του αυξημένου κινδύνου ενδοοικογενειακής βίας που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες, οι οποίες είναι αναγκασμένες να παραμείνουν έγκλειστες στο σπίτι τους λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

«Σήμερα θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους σας όσα κάνουν πολλές γυναίκες κι ιδίως τούτην την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, για να φροντίζουν τους άλλους: οι γυναίκες γιατροί, οι νοσοκόμες, οι αστυνομικίνες, κι οι σωφρονιστικές υπάλληλοι, οι εργαζόμενες στα καταστήματα ειδών ζωτικής ανάγκης, αλλά και οι μητέρες κι οι αδελφές, οι οποίες βρίσκονται περιορισμένες στα σπίτια τους με όλην την οικογένεια, με τα παιδιά τους, τους ηλικιωμένους, ή τους κατάκοιτους», δήλωσε ο Πάπας μετά την καθιερωμένη προσευχή του Αγγέλου.

«Ορισμένες φορές αυτές διατρέχουν τον κίνδυνο να τους ασκείται βία, εξαιτίας μίας συγκατοίκησης της οποίας το μεγάλο βάρος εκείνες είναι αναγκασμένες να φέρουν», πρόσθεσε ο Ποντίφικας.

Μέτρα για την πρόληψη της βίας

Η ιταλική κυβέρνηση έχει αποδεσμεύσει περίπου 30 εκατ. ευρώ για να διατεθούν στην πρόληψη της βίας κατά των γυναικών, «τις οποίες οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία εκθέτουν σε ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο», είχε δηλώσει την προηγούμενη Τετάρτη η υπουργός Ισότητας και Οικογένειας Έλενα Μπονέτι.

Η ίδια είχε καλέσει τις γυναίκες να καταγγέλλουν τη βία που υφίστανται και επίσης να καλούν την ειδική γραμμή βοηθείας. Επίσης ανήγγειλε την «ενίσχυση της λειτουργίας της εφαρμογής μέσω κινητού YouPol, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του σήματος γεωεντοπισμού σε περιπτώσεις έμφυλης βίας» από την αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr