Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Θλίψη στην επιστημονική κοινότητα - Πέθανε ο Θεόδωρος Παπάζογλου

Κοροναϊός : Θλίψη στην επιστημονική κοινότητα – Πέθανε ο Θεόδωρος Παπάζογλου

Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο των Βρυξελλών, σε ηλικία 57 ετών, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Θλίψη στην επιστημονική κοινότητα έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου από κοροναϊό, του διακεκριμένου επιστήμονα και ερευνητή Θεόδωρου Παπάζογλου.

Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο των Βρυξελλών, σε ηλικία 57 ετών, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με το cretalive.gr,  ο εκλιπών είχε προσβληθεί από τον κοροναϊό και μολονότι δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και απαιτήθηκε η εισαγωγή του στην Εντατική όπου και κατέληξε.

Η απώλεια του επικεφαλής στο Τμήμα Υποστήριξης του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας , σκόρπισε θλίψη στην ευρωπαϊκή ερευνητική κοινότητα, και ιδιαίτερα στην Κρήτη, καθώς είχε εργαστεί στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, είχε διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και εξακολουθούσε να διατηρεί σχέσεις με το ΙΤΕ και την Κρήτη.

Ο Δρ. Θεόδωρος Παπάζογλου, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ήταν και ο ίδιος απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και είχε ολοκληρώσει τη μετα-διδακτορική του εκπαίδευση στο Εργαστήριο Λέιζερ του Ιατρικού Κέντρου Cedars – Sinai του Λος Άντζελες

Διετέλεσε τεχνικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Εγκατάστασης Ακτινοβολίας Υπεριώδους Λέιζερ στο Ι.Τ.Ε.

Στο ακαδημαϊκό ενεργητικό του είχε περισσότερες από 70 επιστημονικές δημοσιεύσεις και δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024