Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊος : Ανησυχία στην Ξάνθη μετά το κρούσμα σε οικισμό Ρομά

Κοροναϊος : Ανησυχία στην Ξάνθη μετά το κρούσμα σε οικισμό Ρομά

Σήμερα το μεσημέρι αναμένονται τα αποτελέσματα και ανάλογα με τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων, η Πολιτική Προστασία θα αποφασίσει και τα μέτρα τα οποία θα λάβει. 

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, η Πολιτική Προστασία και ο ΕΟΔΥ και για τους οικισμούς Ρομά.

Μετά τη Λάρισα, χθες ένας άλλος οικισμός Ρομά βρέθηκε στο προσκήνιο στην περιοχή της Ξάνθης, όταν εντοπίστηκε 15μηνών βρέφος θετικό στον κοροναϊό.

Το παιδί, που φέρεται να έχει και υποκείμενο νόσημα, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου της οικογένειας ώστε να διαπιστωθεί ποια είναι η εικόνα και το τυχόν επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στον οικισμό. Στην περιοχή είχε μεταβεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας το μεσημέρι της Κυριακής.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένονται τα αποτελέσματα και ανάλογα με τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων, η Πολιτική Προστασία θα αποφασίσει και τα μέτρα τα οποία θα λάβει.

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τζέπελης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι στον οικισμό μένουν πάνω από 5.000 κάτοικοι. Τόνισε ακόμα ότι ο δήμος είναι καθόλα έτοιμος να συνδράμει, με κάθε μέσο και τρόπο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του οικισμού μετά τη λήψη των μέτρων που θα αποφασιστούν. Ο δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι μόλις πριν από λίγες μέρες οι υπηρεσίες κοινωνικές προστασίας του δήμου διένειμαν 700 δέματα με είδη πρώτη ανάγκης και ατομικής φροντίδας σε κατοίκους του οικισμού και ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και νέα διανομή τροφίμων και ειδών ατομικής φροντίδας.

Η κατάσταση στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

Οι Ρομά στην περιοχή Νέα Σμύρνη της Λάρισας συνεχίζουν για τρίτη ημέρα την καραντίνα.

Η περιοχή είναι σε καραντίνα από την Πέμπτη το βράδυ, ενώ την επομένη υπήρξε ένταση, κατά την άφιξη των κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά που πήγαν στην περιοχή για να κάνουν μία εκτίμηση της κατάστασης. Χθες υπήρξε ωστόσο ηρεμία, με τις αστυνομικές δυνάμεις να παραμένουν στην περιοχή.

Στη Θεσσαλία

Στη Θεσσαλία άλλοι τέσσερις περιοχές με πολυπληθείς οικισμούς Ρομά μπαίνουν στα άμεσα επιχειρησιακά σχέδια του ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για οικισμούς στο Κιλελέρ, τον Τύρναβο, τους Σοφάδες και τα Φάρσαλα στους οποίους θα ξεκινήσουν στοχευμένοι διαγνωστικοί έλεγχοι προκειμένου να γίνει μια πρώτη επιδημιολογική εκτίμηση για τη διασπορά του ιού και να ληφθούν, εφόσον χρειαστεί, έγκαιρα μέτρα.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024