Παραιτήθηκε ο τούρκος ΥΠΕΣ Σουλεϊμάν Σοϊλού
Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter ενώ την είδηση αναπαρήγαγε και το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, το βράδυ της Κυριακής.
Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter ενώ την είδηση αναπαρήγαγε και το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ο Σοϊλού υπέβαλε την παραίτησή του, δύο ημέρες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 31 μεγάλες πόλεις της χώρας, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να σπεύσουν πανικόβλητοι στα εμπορικά καταστήματα για να προλάβουν να ανεφοδιαστούν πριν κλείσουν.
«Ας με συγχωρέσουν το έθνος μου, το οποίο ουδέποτε ήθελα να βλάψω και ο πρόεδρός μας, στον οποίο θα παραμείνω πιστός για όλη μου τη ζωή. Αποχωρώ από το αξίωμα του υπουργού Εσωτερικών που είχα την τιμή να υπηρετώ», ανέφερε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού στην ανακοίνωσή του.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής πρόκειται να λήξει απόψε τα μεσάνυχτα.
https://twitter.com/suleymansoylu/status/1249403093151887362?s=20
Κρύβεται ο Ερντογάν από πίσω;
Σε δηλώσεις του στο τηλεοπικό κανάλι Χαμπερτούρκ, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτζντάρογλου δήλωσε ότι: “Δεν πιστέυω ότι ο κ. Σουλεϊμάν Σουλού θα μπορούσε να είχε πάρει μια τέτοια απόφαση από μόνος του. Όπως και ο Υπουργούς Υγείας δεν μπορεί επίσης να πάρει αποφάσεις από μόνος του. Για το lockdown υπήρξαν προτάσεις από πολλούς κύκλους αλλά καμμία από αυτές τις προτάσεις δεν εφαρμόστηκε στην πράξη. Τελικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας έγινε το σαββατοκύριακο. Ανακοινώθηκε αργά.
»Όπως έχω πει, ως προς τη διαμόρφωση όλων των διαδικασιών λήψης αποφάσεων, ο άνθρωπος ο οποίος έχει τον τελικό λόγο είναι ο Ερντογάν. Αποδέχομαι με κατανόηση την παραίτηση του κ. Σοϊλού προκειμένου να σώσει τον κ. Ερντογάν”, είπε ο αρχηγός του Ρεπομπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.
- H Κίνα ελπίζει να κερδίσει από τον πόλεμο στο Ιράν – Περιμένοντας την αμερικανική αυτοκρατορία να καταρρεύσει
- Υπογράφεται την Παρασκευή (3/4) η σύμβαση για το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού (pics)
- Φρικιαστικό περιστατικό στη Νέα Υόρκη: Νεκρό βρέφος 7 μηνών στο καρότσι του από πυροβολισμούς
- Κακοκαιρία Erminio: Πάνω από 1.100 κλήσεις στην Πυροσβεστική σε όλη την Ελλάδα – 752 μόνο στην Αττική
- «Κούρσα» για δύο ο πάγκος της Σκουάντρα Ατζούρα
- Ντάνιελ Ράντκλιφ: Πώς η πατρότητα άλλαξε τη ζωή του
- Φωτιά σε φορτηγό στη λεωφόρο Κηφισού – Καθυστερήσεις στο ύψος της Αχαρνών
- Repubblica: «Όλο και πιο κοντά στην Αρμάνι Μιλάνο ο Πίτερς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/zanyar-ibrahim-FjoVfeQCDSw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442